Bilgievi’nden okumaya özendiren yarışma

Bilgievi’nden okumaya özendiren yarışma

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin okul sonrası eğitim desteği veren sosyal projesi bilgievleri, nitelikli etkinlikleri ile dikkat çekmeye devam...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin okul sonrası eğitim desteği veren sosyal projesi bilgievleri, nitelikli etkinlikleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bunun son örneği, Dilovası’nda hizmet veren Sezai Karakoç Bilgievi’nde yaşandı. Sezai Karakoç Bilgievi öğretmenleri 4. , 5. ve 6. Sınıf öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenledi. Yarışmada 3 ayrı grubun birinci gelen öğrencilerine çocuk kitabı ve kalem seti hediye edildi.

 

ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANEDEN ÇIKMADILAR

 

 Çocukların zihinsel ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlayacak projeler üreten bilgievi öğretmenleri, “Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve yaygınlaştırılması için kurguladığımız bu yarışma ile öğrencilerimiz serbest zamanlarının çoğunu kütüphanemizde geçirmeye başladılar. Okul sonrası bilgievlerine gelen çocukların birinci olma arzusu ile daha çok okuma isteği duyduklarını,  böylece kitap ve çocuk arasındaki bağın sağlamlaştığını görüyoruz’ dedi.

 

VELİLER DE ÖRNEK OLMALI

 

 

Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında velilere de önemli görevler düştüğüne değinen Bilgi Evi Koordinatörü,  “Çocukların kitapla tanışması ailede, yani okul öncesi eğitimle başlıyor. Bu nedenle ebeveynlerin özendirici olması önemli. Ailelerimizle gerçekleştirdiğimiz “Ailede Değerler” eğitimimizde bu konunun altını çizerek bilinç oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 12 noktada hizmet veren bilgievleri, öğrencileri ve ailelerini mutlu etmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.