Biletlere yüzde 30 zam geldi

Biletlere yüzde 30 zam geldi

Kocaeli Otogar Yazıhane ve Otobüs İşletmecileri Derneği Başkanı Zafer Alayoğlu, "Gelen zamlardan sonra biler fiyatlarında yüzde 30'luk artış söz konusu" dedi.

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle birlikte birçok sektör zarar etmeye ve iş yapamamaya başlamıştı. Kapanmaların yaşandığı ülkemizde en çok etkilenen sektörlerden biride ulaşım sektörü oldu. Sektörle alakalı son gelişmeleri gazetemize değerlendiren Kocaeli Otogar Yazıhane ve Otobüs İşletmecileri Derneği Başkanı Zafer Alayoğlu, Yılbaşı nedeniyle bir hareket yaşadıklarını ifade etti.

 

"AŞI İLE İLGİLİ SORUNUMUZ KALMADI"

Yılbaşında bir hareket olduğunu fakat şu an normale döndüklerini dile getiren Kocaeli Otogar Yazıhane ve Otobüs İşletmecileri Derneği Başkanı Zafer Alayoğlu, "Yılbaşında cuma cumartesi pazar günleri yoğunluk yaşadık. Ardından şu an için normal işlerimize döndük. Aşı ile ilgili artık sorunumuz kalmadı. Çoğu insan aşılandığı için pek sıkıntımız yok o konuda. Vatandaşta alıştı artık. Her şeye zam geldi. Gelen zamlardan sonra bizim bilet fiyatlarına da zam geldi. Yüzde 30'luk bir artış söz konusu. Biz normalde 4 aydan önce tarife alamıyoruz. Taban ve tavan fiyat uygulamamız var. Uygulama tabandaydı fakat gelen zamlardan dolayı tavan fiyatına geçtik" dedi.

 

"ZAM YAPMADAN BU İSİ YÜRÜTEBİLMEK ZOR"

Zafer Alayoğlu ayrıca bazı firmalar arasında bir rekabet olduğunu ifade ederken, "Sakarya'dan kaynaklanan bir rekabet söz konusu. Bazı firmalar taban fiyattan hiçbir zam yapmadan satıyor. Bu da ister istemez bir rekabet oluyor. Lastiğe yakıta yağ fiyatlarına gelen zamlardan sonra biletlere zam yapmadan bu işi yürütebilmek zor açıkçası. Zamlardan sonra bizim için emekli ve memur maaş zamları bizim için önemli. Çünkü bizim hitap ettiğimiz kitle emekliler, öğrenciler, askerler. Onların standarttı ne kadar yükselirse bize de yansıyacak. Her yapılan zam bizim islerimizin kötüye gitmesine neden oluyor. Maliyetlere yetişemiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.