Beylikbağıspor Kulübünden Sert Açıklama!

Beylikbağıspor Kulübünden Sert Açıklama!

  Beylikbağıspor Kulüp yönetimi, Maşukiyespor’la oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.Olaylı Maşukiyespor –...

 

 

Beylikbağıspor Kulüp yönetimi, Maşukiyespor’la oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Olaylı Maşukiyespor – Beylikbağıspor U-17 play-off maçı tüm spor kamuoyunun malumudur denilen açıklamada; Hakemin verdiği kararlar, gözlemcinin futbol talimatlarına uymayan çelişkili raporuna değinildi.  Yazılı açıklamada oldukça çarpıcı ifadeler kullanıldı.

Kocaeli futbolunu kutuplaştıran, spor kamuoyunu kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi yönlendiren baskıcı zihniyetler futbolumuzun neden gelişmediğinin açık ispatıdır. Beylikbağıspor’un birinci gündemi; Genç değerleri en sağlıklı koşullarda topluma kazandırmak, saygıyı, sevgiyi aşılamak olmuştur. A takım bazında 3 yıldır liglerde mücadele etmiyor olmamızda bunun ispatıdır. 6 Antrenörle tüm altyapı branşlarında mücadele etmemiz altyapıya ve genç değerlere ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir. Tüm mesaimizi genç değerlere harcadığımız bu ortamda şiddet ve çifte standartlara maruz kalmamızın derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Değişim ve gelişim odaklı hedefimizde ne yazık ki düzen işbirlikçilerinin adil olmayan, talimatlara uymayan kararları sadece Beylikbağıspor’un değil  Kocaeli futbolu önüne set olmuş durumdadır. Beylikbağıspor U-17 takımının Maşukiyespor’la deplasmanda oynadığı olaylı maçın seyrini, atmosferini ve skorunu dış etkenlerle birlikte hakem Enes Kampara, gözlemci Abdurrahman Polat değiştirmiştir. Saha içinde ve dışında yaşanan vahim olaylara seyirci kalan ve raporlarında da komik bir şekilde saldırı yapanların iyi niyetli olduğuna vurgu yaparak talimatları hiçe sayan bu isimleri bağlı oldukları kurumlara havale ediyoruz. Disiplin Kurulunun, Gözlemcilerin, İl Hakem komitesinin bu tarz haksızlıklara ve çifte standartlara göz yummaları ve üzerini kapatma gafletine düşmeleri ileri de yaşanacak ciddi sorunların habercisi olacağının bilinmesi isteriz.

Darp edilen bir hakem triyosu hangi psikolojiyle maç yönetir. Taraftarların sahaya atlayarak büyük bir tehdit unsuru oluşturduğu bir ortamda gözlemcinin maçı devam etmesi yönünde baskı yapması çıkar ilişkisi değilse nedir? Hakem ve gözlemci raporlarının saha komiserinin raporunun tamamıyla çelişmesi düzen işbirlikçiliğinin dik alası değil midir? Bizim mücadelemiz yıllardır süregelen çifte standart anlayışının artık değişmesi noktasındadır.

Bu düzen işbirlikçilerinin çıkar ilişkisi kapsamında etik olmayan, kural dışı davranışları ve kararları Maşukiyespor’la oynadığımız play-off maçında gün yüzüne çıkmıştır. Emekleri gasp eden vicdanları yaralayan olayların bir daha yaşanmaması adına hakkımızı sonuna kadar, asla taviz vermeden arayacağımızın spor kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

 

Kamuoyuna Saygılarımızla

 

Beylikbağıspor Kulübü

 

 

Ali ÇAĞIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.