Beyazay Kocaeli’de gençlik kolları kuruldu

Beyazay Kocaeli’de gençlik kolları kuruldu

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi’nde gençlik kolları kuruldu. Başkanlığına Oğuzhan Doğan atandı.

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi bünyesinde gençlik kolları birimi kuruldu. Gençlik kolları başkanlığına Oğuzhan Doğan atanırken yönetimi Orhan Alacücük (sekreter), Yusuf     Gaffar Doğan (eğitim), Sinan Anıl Sayılmaz (organizasyon işleri) ve İlkay Afşar’dan (teşkilatlanma) oluştu. 
TOPLUMU BİLİNÇLENDİRECEKLER
Derneğin yönetim kurulu kararı ile gençlik kolları başkanlığına atanan Oğuzhan Doğan ilk toplantısını dernek binasında yaptı. 15 Ekim Dünya Görme Engelliler ve Beyaz Baston Günü ile ilgili ilk iş olarak görme engelliler ile ilgili toplumu bilinçlendirici faaliyetlere başlayacaklarını söyleyen Doğan şunları kaydetti: 
GÖREVE TALİBİZ 
“Ülkemizde 12 milyon engelli yaşıyor. Bunların yaklaşık 1 milyonu olan görme engelliler hatırı sayılır bir çoğunluğa sahipler. Toplumun her alanında iç içe yaşıyoruz ancak görme engellilerin hayatı hakkında en ufak bir bilgi maalesef yok. Şehir efsaneleri şeklinde bilgiler var. ‘Görme engelliler nasıl rüya görüyor? Ağızlarının yerini nasıl biliyor?’ gibi trajıkomik sorularla muhatap olduklarına ben şahidim. İşte bu bilinç eksiğini gidermek için biz bu göreve talibiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.