Beyaz önlükleri ile sahaya indiler

Beyaz önlükleri ile sahaya indiler

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, sağlık çalışanlarıyla birlikte İzmit ilçesinde hizmet veren bazı esnaf ve işletmeleri ziyaret ederek artan koronavirüs vakalarına karşı önlem ve tedbirlere uyma konularında uyardı.

Koronavirüs vakaların ülke genelinde artmasının ardından yetkililer dört koldan vatandaşları bilgilendiriyorlar. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren ve sahaya inen Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, il sağlık müdürlüğü çalışanları ile toplum nezdinde koronavirüse karşı farkındalık oluşturmak ve çeşitli bilgilendirmelerde bulunmak üzere İzmit’te hizmet veren esnaf, işyerleri ve vatandaşları ziyaret etti.

Kocaeli Valiliğinden yürüyüş yolu semt polikliniğine kadar yürüyen İl Sağlık Müdürü Pehlevan’a Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet Sarıışık, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Şeref Kasımoğlu, Personel Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Muhammet Coşkun Güler, Başkan Yardımcıları ve sağlık çalışanları eşlik etti. Beyaz önlükleri ve afişleriyle İzmit Yürüyüş Yolu’nu baştan sona dolaşan Pehlevan ayrıca vatandaşlarla sohbet ederek görüşlerini dinleme imkânı da buldu.

HER ZAMAN SAHADAYIZ

Program sonrası açıklamalarda bulunan Pehlevan “Pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Covid-19 ile amansız bir mücadele içerisindeyiz. Maalesef son günler vaka sayılarında ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de bir artış mevcut. Bu yüzden maske, mesafe ve hijyene daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bu çerçevede her zaman sahadayız ama bu kez farklı bir etkinliğe imza atmak istedik. Esnafımızın, vatandaşımızın halini hatırını sorup gerekli uyarılarda bulunarak, onlarında fikirlerini almak istedik.

KALABALIK ORTAMLARA GİRMEYİN

Kalabalık ortamlara mümkün oldukça girmemek gerekiyor. Etkinliklerden, taziyelerden, düğünlerden kesinlikle kaçınılmalı. Aşı sıra gelen vatandaşların aşılarını yaptırması gerekiyor. Bizler sağlık orduları olarak her zaman göreve hazırız ama vatandaşımızın sağlıklı olmasını istiyoruz. Bugün yaptığımız etkinliğimize insanların tepkileri çok olumlu oluyor. Zaten artık herkes kurallar konusunda daha hassas bir tavır takınıyor. Bu sadece sağlık personelinin mücadelesiyle kazanılacak bir savaş değil. Birlikte mücadele verdiğimiz takdir de zaten vaka sayıları düşecek ve sağlıklı günlere geri döneceğiz”  diye konuştu. Tuğçe Yakıcı

2-20210407160114.jpg

3-586.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.