Beşinci başkanlığını zirvede yapacak

Beşinci başkanlığını zirvede yapacak

AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nın kongresi öncesi başkan adayı olarak atanan Recep Kaya basınla buluştu. Daha önce üç ayrı partinin dört farklı makamda başkanlığını yapan Kaya, beşinci başkanlığında iktidar partisinin temsilcisi olacak.

Gebze’de aktif siyasetin inatçı isimlerinden Recep Kaya, beşinci başkanlığında zirveyi gördü. AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nın kongresi öncesi genel merkez tarafından başkan adayı olarak atanan Recep Kaya, birden fazla adaya yolun tıkalı olduğu iktidar partisinin yeni ilçe başkanı olmak için saatleri sayıyor. Kaya iki gün sonra akşam saatlerinde sandıktan çıkan oyların tasnif edilip Hükümet tutanağına işlediği anda başkanlık unvanını, mazbatayı edindiği gün yetkiyi edinmiş olacak. Öte yandan AKP Gebze İlçe Başkanlığı, Recep Kaya’nın beşinci başkanlığı olacak. Kaya beşincide zirveyi bulmuş olacak. Kaya’nın aktif siyasetteki başkanlık gidişatı şöyle.

1992 – 1997 Refah Partisi Kağıthane Gençlik Kolları Başkanlığı

O dönemde partisi yerel iktidardı. Kâğıthane Belediyesi’ni Refah Partili belediye başkanı yönetiyordu. Kağıthane, Milli Görüş geleneği için sembolik öneme sahip. 1994’teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasında merkez solun paramparçalığının yanı sıra Kağıthane’deki icraatlar, İstanbul geneli seçmende de olumlu iz bırakmıştı.

28 Haziran 1996 – 30 Haziran 1997 arasındaki REFAHYOL Hükümeti ortaklığından ötürü bir sene, iktidar ortağı partinin gençlik kolları başkanlığını da yapmış oldu.

2001 – 2004 Saadet Partisi Gebze Gençlik Kolları Başkanlığı

Partisi üstelik ikinci dönem, yerel iktidarda idi.

2004 – 2010 Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanlığı

Genelde yerelde muhalefet partisi ilçe başkanı.

2010 – 2012 HAS Parti Gebze İlçe Başkanlığı

Genelde yerelde muhalefet partisi ilçe başkanı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.