BES: “Güvenceli iş, güvenli bir gelecek istiyoruz”

BES: “Güvenceli iş, güvenli bir gelecek istiyoruz”

BES Kocaeli Şubesi tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Hız kesmeden devam eden zam sağanağında bir gün aldığımızı ertesi gün aynı fiyattan alamaz hale geldik” denildi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şubesi üyeleri Acısu Vergi Dairesi önünde bir araya geldi. Tüm büro emekçilerine 3600 Ek Gösterge verilmesini talep eden büro emekçileri, yeniden Toplu İş Sözleşmesi istedi. Gerçekleştirilen basın açıklamasına; BES Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı, Yapı Yol Sen Şube Başkanı Etem Kartal, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan ve sendika temsilcileri katıldı.

 

“ZAM SAĞANAĞI”

BES Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı tarafından yapılan açıklama şöyle: “Ülke tarihinin belki de en karanlık döneminden geçiyoruz. Bir avuç mutlu azınlık dışında kalan 84 milyon olarak ülkeyi yönetenlerin aldığı yanlış kararların faturasını daha fazla işsizlikle, daha fazla yoksullukla ödemeye devam ediyoruz. Hız kesmeden devam eden zam sağanağında bir gün aldığımızı ertesi gün aynı fiyattan alamaz hale geldik. Maaşlarımız daha cebimize girmeden buharlaşıyor. Maaş artışlarımızı düşük tutmak için resmi enflasyon da düşük gösteriliyor. Bunun için yapılan hileler özellikle enflasyon farkı alacağımız aylar yaklaştıkça daha da artmış durumda. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 74 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 19 bin 785 TL’ye ulaşırken ortalama bir kamu emekçisi maaşı 6 bin 750 lirada kaldı” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.