Berkin’in doğum gününde dilek feneri uçurdular

Berkin’in doğum gününde dilek feneri uçurdular

 Geçen yıl haziran ayında Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu 205 gündür yoğun bakımda...

 

Geçen yıl haziran ayında Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu 205 gündür yoğun bakımda uyutulan 14 yaşındaki Berkin Elvan için dün akşam İzmit’te Öğrenci Kolektifleri tarafından etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Parkında gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar Berkin için dilek feneri uçurdu.

 

16 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için sokağa çıkan 8 nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Berkin Elvan, polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye geldiği günden bu yana tam 205 gündür yoğun bakımda tutulan Berkin’in önceki gün, doğum günüydü. Doğum günü 5 Ocak olan Berkin Elvan’ın bir an önce eski sağlığına kavuşması için dilek feneri uçuran katılımcılar adına konuşan Yankı Subaşı, “Berkin bugün 15 yaşına giriyor. 200 günü aşkın bir süredir komada olmasına rağmen yapılan suç duyurularından henüz sonuç alınamadı. Berkin’i bu hale getirenler saklanmaya, daha doğrusu korunmaya devam ediyor. Berkin’in aramıza tekrar dönmesi için umutlu bekleyişimiz sürüyor. Bugünden itibaren 1 hafta boyunca her yerde Berkin’in doğum gününü kutlayacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.