Berber ve kuaförlerde İSG

Berber ve kuaförlerde İSG

 Gebze Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kenan Çelik yaptığı açıklamada berberler ve kuaförler için büyük önem teşkil...

 

Gebze Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kenan Çelik yaptığı açıklamada berberler ve kuaförler için büyük önem teşkil eden İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

1 Temmuz’da yürürlüğe giren Risk Analizi ile birlikte yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği’nin 1 Ocak’tan itibaren uygulanacağını ifade eden Kenan Çelik, “Berberler ve kuaförleri de kapsayacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştuk. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada berberler ve kuaförler için İş Sağlığı ve Güvenliği’nin sadece bordrolu veya sigortalı işçi çalıştıran işyerleri ve salonlar için geçerli olacağı belirtildi” dedi.

ÜYELERİMİZE BİLGİLENDİRMELERE BULUNACAĞIZ

 

Oda olarak tüm berber ve kuaförlere böyle bir haber vermekten dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Çelik, “Berberlerimiz ve kuaförlerimiz için İş Sağlığı ve Güvenliği büyük bir sorun teşkil ediyordu. Esnaflar olarak bu konuda zor durumda kalma endişesi yaşıyorduk. Ancak oda olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda işyerinde bordrolu veya sigortalı işçi çalıştıran işyerleri ve salonlar için geçerli olacağı bakanlık tarafından resmi yazıyla bize bildirildi. Bu konuyla ilgili olarak oda üyelerini teker teker ziyaret ederek veya toplantılar yaparak bilgilendirmelerde bulunacağız” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.