Ben tek… Siz hepiniz

Ben tek… Siz hepiniz

Dilovası Belediye Başkanı AKP’li Hamza Şayir son meclis toplantısında AKP’li meclis üyeleriyle de köprüleri attı! Borç yetkisi geri alındı. Belediyenin şirketi kapatıldı. İbrahim Dursun, Celal Çelik ve Oğuzhan Artut ile de atıştı.

Haber Analiz…

 

Dilovası Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısını bir trafik kazası ile özdeşleştirirsek ve özetlersek şöyle birşey şu çıkıyor ortaya:

 

18-004.jpg

Dilovası’nda Nuh Çimento’nun Çerkeşli’deki yeni tesislerinin hafriyatını taşıyan freni patlamış kamyonun sürücü bölümü, Kömürcüler OSB yakınlarında römorktan koptu. Kamyonun sürücü bölümü koptu. Ters takla ile kamyonun römork bölümüne tosladı…

SP’LİLERLE “KAVGA”SI BİTMEDEN

AKP’LİLER İLE DE BAŞLADI

Dilovası Belediye Başkanı AKP’li Hamza Şayir son meclis toplantısında AKP’li meclis üyeleriyle de köprüleri attı! Borç yetkisi geri alındı. Belediyenin şirketi kapatıldı. Sinirlendikçe kontrolünü kaybettiği gözlenen Şayir, AKP’li meclis üyeleri İbrahim Dursun, Celal Çelik ve Oğuzhan Artut ile de atıştı. Dursun’a, “İşimi bana öğretme” diye çıkıştı.

İNCİ AYDEMİR TAKINTISI

Öte yandan bir takıntı haline getirdiği İnci Aydemir vakasında Aydemir’e söz vermemek gibi bir demokrasi ayıbı üzerine bir de, “Dersini öğren de gel” türü cümleyle yeni ve yine bir ayıp daha ekledi. Yine ortamı gererken SP’li Erkan Bilikli dayanamayıp patladı ve Şayir’i terbiyesizlikle itham etti.  

 

İNCİ AYDEMİR YALNIZ DEĞİLDİR

Dilovası Belediye Meclisi’nde kasım ayı olağan toplantısı, -aslında- toplantıdan yarım saat kadar önce CHP Dilovası İlçe Örgütü’nde başladı. Belediye meclisinin eylül ve ekim ayı olağan toplantılarında Dilovası Belediye Meclisi’nin Saadet Partisi kotasından CHP’li Meclis Üyesi İnci Aydemir’i, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir’in kızı olmak gibi ağır bir “suçu” olmasından sebep olsa gerek ağır ithamlarda bulunan Hamza Şayir, Dilovası tarihinde yüksek olasılıklı bir ilke imza attı. CHP’nin Kocaeli’de en zayıf olduğu ilçe veya Başiskele ile birlikte ilçelerden Dilovası tarihinde ilk defa 9 CHP’li Başkanı bir arada gördü. Gayet aleni ki Yıldızlı ve beraberindeki ilçe başkanları Şayir’e “İnci Aydemir yalnız değildir” mesajını hiç söze gerek kalmadan, gövde gösterisiyle izah etmek için oradaydı.

DOKUZ BAŞKAN VE ÜÇ İL YÖNETİCİSİ

 

24-001.jpg

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ile birlikte İl Sekreteri Bülent Sarı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Yaprak Fidancı ve Ali Sarı; ilçe başkanları Erkan Çakar (İzmit/Merkez İlçe), Gökhan Orhan (Gebze), Birkan Koçak (Derince), Gökhan Aktaş (Darıca), Suat Ülkü (Karamürsel), Cihan Soyluçiçek (Çayırova) ve Murat Tevfik Mayda (Kartepe) Kerem Aydemir’in (Dilovası) ev sahipliğindeki toplantıda önce çay kuru pasta eşliğinde sohbet etti. Ardından cadde üzerinde esnafı selamlayarak Dilovası Belediyesi önünde geldi..

YILDIZLI İLE ŞAYİR BÖYLE TANIŞTI

Yıldızlı ve beraberindeki heyet saat 11.00’de başlayacak meclis toplantısı öncesi belediye binası önüne 11.05 – 11.10 aralığında geldi. Bu esnada Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir belediyenin önünde kazı çalışması yapan bir işçinin elinden kazmayı almış ve kuvvetle muhtemel aslında nasıl kazması gerektiğini izaha çalışıyordu. Kerem Aydemir, Harun Yıldızlı’yı uyardı ve bunun üzerine Yıldızlı, Şayir’in yanına gidip kendisini tanıttı ve selamlaştı. CHP heyeti ardından bulundukları yere yaya bir iki dakika mesafede, meclis toplantısına mekanlık eden Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’ne yöneldi.

ÖZÜR DİLEMEDİ HELALLİK İSTEMEDİ

Hayli soğuk ve şaşkın bir yüz ifadesiyle Yıldızlı ve beraberindekileri karşılayan Hamza Şayir’in CHP heyeti geldi diye değil meclisin başlama saati zaten birkaç dakika aksadığından salona gelmesi bekleniyordu ama Şayir tüm salondakileri 11.20’ye kadar bekletti. 11.15-11.20 aralığında ise AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım da kalabalık bir yönetici grubuyla salondaki yerini aldı. Şayir ise Yıldırım’dan birkaç dakika sonra meclis divanındaki yerini aldı. “Özür dilemesi” veya “         Hakkınızı helal edin” demesi bekleniyordu. Ne özür diledi, ne insanlardan götürdüğü zamandan ötürü helallik istedi. Gecikmeli başlattığı toplantılarda, tam aksi tutum sergilerdi.

DEPREM DEĞİL YANLIŞ

VE EKSİK YAPILAR…

Meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından Başkan Şayir’in gündeme dair konuşması ile başladı.  Başkan Şayir geçtiğimiz geçtiğimiz hafta gerçekleşen Mevlit Kandili ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tüm Dilovalılar’ın kandilini ve Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutladı. Ardından İzmir'de yaşanan deprem felaketine de değinen Başkan Şayir, depremin değil, yanlış ve eksik yapıların acılara neden olduğunu belirterek, yerel yönetimler olarak üzerlerine düşen sorumlukları yerine getirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

KÖMÜRCÜLER GİDECEK

AMA TARİHİ BELİRSİZ

Şayir; depremde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Kömürcüler OSB’nin kalkacağını tekrarlayan Şayir ancak tarihin netleşmediğini söyledi.

ÜÇ ÖNERGE SOĞUK RÜZGARLAR ESTİRDİ

Şayir’in konuşmasının ardından AKP’li meclis üyesi İbrahim Dursun tarafından AKP Grubu adına üç soru önergesi verildi. Önergelerden ikisi Şayir’in yüz ifadesini değiştirdi. Birinde, Şayir’e borçlanma yetkisinin dönemin ilk meclisinde belediye yeterince tanınmadan, sehven verildiği ifade edilip o yetkinin geri alınması istendi. İkinci önerge ise Dilovası Belediyesi şirketlerinden Dil-Bel’in kapanması üzerine oldu. Üçüncü zararsızdı: Birimler arası bütçe aktarımı..

İŞİMİ ÖĞRETME İBRAHİM BEY

Önergelerin veriliş anı bile, fırtına öncesi sessizlik alameti gibiydi. Şayir önce önergeleri almamak için atraksiyon gösterir gibi oldu ama AKP Grubu’ndan da mırıldanmalar başladı. İbrahim Dursun önergeyi verirken restini de çekti: “Kabul edilmezse, kabul edilmez…” Şayir’in yanıtı biraz daha sert oldu: “İşimi bana öğretme İbrahim Bey..”

Şayir böylelikle görev süresinin 20’nci ayında SP’lilerin ardından partilisi belediye meclis üyeleri ile de gerildi.

Gündemin birinci maddesinde Belde Liman’da yüzde 5 civarı hissesi bulunan Dilovası Belediyesi’nin temsili için Başkan Şayir’e yetki verilmesinin görüşülmesi oldu. Başkan Şayir söz konusu orandan ötürü liman yürütme kurulunda kararlara etkileri olmadığını kaydetti.

BELDE LİMAN’DA YER SATMADIK

Saadet Partisi Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi Turan Tekgül, “Belde Liman ile ilgili olarak belediyenin payı ne kadardır? Genel kurulu olduğu ve belediyenin alınmadığı doğru mu?" diye sordu. Başkan Şayir genel kurula davet edilmemelerine rağmen gittiklerini ve biraz sertleştiklerini belirtti. Şayir, “Genel kurulda alınan kararları da kabul etmedik. Genel kurulda alınan kararları karşı çıkmamız için kurulda söz sahibi olunması gerekir. Göreve geldiğimizde Belde Limanda 15 bin metrekare yerimiz vardı. 71 bin metrekareye çıkardık.

 

Yer satmadık" diye konuştu.

RET EDİYORSAK RET ETMİŞİZDİR

Hayli hararetli geçen tartışmalar sonrası oylamaya geçildi. SP Grubu ret oyu verirken Hamza Şayir önce CHP Grubu’na ret oyu verme gerekçelerini sordu. Ardından her zamanki bildik tavırlarıyla üstelik SP’li meclis üyelerine rağmen SP’lilerin ne demek istediğini sanki o sözler SP’lilere aitmiş gibi, “Siz şunu demek istediniz, şunu dediniz. Bu şu manaya gelir. Ben kamuoyuna takdiri bırakıyorum. Kamuoyu da burada” türü cümleler kurdu. Şayir’in bu tutumu ortamı yine Şayir’den sebep bir kez daha gerdi. Turan Tekgül aleni olarak, “Sana güvenmiyoruz ondan” derken İnci Aydemir kestirip attı: “Ret ediyorsak ret etmişizdir.”

DİĞER DÖRT MADDE, ŞİPŞAK

Gündemin ilk maddesi böylelikle sona erirken kamulaştırma, takas ve Türk Kanser Derneği’ne yer tahsisi için Başkan Şayir’e yetki verilmesine ilişkin dört gündem maddesi süratle görüşüldü ve ekseri oy birliğiyle kabul edildi. İkinci gündem maddesindeki imar konusuna ek süre verildi. Mimar Sinan’da bir vatandaşın takas talebi SP’lilerin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Çerkeşli’deki takas ile derneğe yer tahsisi için Şayir’e yetki oy birliğiyle verildi.

TEK BAŞINA KOMİSYONA

SEVK ETMEYE YELTENDİ!

Sıra ek gündem maddelerine gelince henüz kısa süre önce İbrahim Dursun’a “İşimi bana öğretme” diye çıkışan Hamza Şayir bazı konularda öğrenime ihtiyaç duyduğunu şahsında sergiledi. Meclis üyelerinin görüşüne dahi başvurmadan üç önergeyi de komisyona havale etmek girişimi gibi Gebze Bölgesi belediyeleri meclis toplantısında muhtemelen bir ilke imza atmak üzereydi ki imdadına partilisi meclis üyeleri yetişti.

BELEDİYE BAŞKANLARININ YAPTIĞINI YAPTI

 Şayir bu sefer bir belediye başkanının bu gibi durumlarda yapması gerekeni yaptı ve meclise, önergelerin komisyona havale edilmesini önerdi. Meclis Şayir’in önergesini oy çokluğuyla ret etti, Şayir’in kabul oyu önergeleri komisyona taşımaya yetmedi. Bu esnada Şayir sadece salondaki AKP’li meclis üyeleri ile değil meclis divanındaki AKP’li üyeler ile de atıştı. Şayir’e bir rest de yine salondan Oğuzhan Artut’tan ve meclis divanında tam solunda oturan katip üye Celal Çelik’ten geldi.

ŞAYİR’DEN ŞAYİR’E TEKZİP!

ÇEKİRDEK PARASI DEĞİLMİŞ

Şayir borçlandırma yetkisinin elinden alınmak istenmesine karşın, “Zaten zamanı dolmuştu… Her borçlanma için ayrı yetki alınır” gibi cümleler sarf etti. Belediye şirketine dair söylemi ise yaklaşık bir sene önceki basın toplantısında sarf ettiği sözlerden sebep Şayir’in Şayir’i yalanlaması oldu. O toplantıda basının ısrarlı sorularına rağmen halkı aydınlatmayıp belediyenin borcunu “Çekirdek parası” diyen o günkü Hamza Şayir’i günümüz Hamza Şayir’i, “Belediye şirketinin çok borcu var” diyerek adeta tekzip etti.

DEMOKRASİYİ YİNE AYAKLAR ALTINA ALDI

Şayir son demokrasi ayıbına da toplantının sonunda imza attı. Gündem dışı söz almak isteyen İnci Aydemir’e ısrarla söz hakkı vermeyip demokrasiyi ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alan Şayir bir de giderayak yine Aydemir’e, “Dersine iyi çalış” derken daha birkaç dakika önce meclise danışmadan ek önergeleri komisyona havale ettiğini unutmuş gibiydi.

Toplantının sonunda Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli dayanamayıp patladı ve Şayir’in özetle, terbiyesizlik ettiğini söyledi.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek günün esprisine imza attı: “Sanki ana sınıfı öğretmeni…”

YILDIZLI’DAN ŞAYİR’E KİBARLIK DERSİ

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ise CHP Dilovası İlçe Örgütü’ndeki toplantıda Şayir’i istifaya davet etmekle kalmadı. Eksikliği çok gözlenen bir eksiğine dair ders mahiyetinde açıklamada bulundu: “İnci Aydemir meclisin tek kadın üyesi. Parti fark etmeksizin, iktidar muhalefet fark etmeksizin dikkatli olmak, söz vermek gerekir…”

DOSTLARIMIZLA YÜRÜYECEĞİZ

 

 

23-006.jpg

Yıldızlı ardından HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir, SP Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Demokrasi ve Atılım Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik (fotoğraftaki) ile sohbet edip CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na atıfta bulundu. Yıldızlı özetle, “İktidara dostlarımızla yürüyeceğiz” dedi.

İLHAN YILDIRIM’A TEŞEKKÜR

 

21-003.jpg

Öte yandan meclis toplantısının bitmesinin ardından önce AKP İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ve beraberindekiler, peşlerinden CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ve beraberindekiler salondan ayrıldı. Bu esnada biraz önde olan Yıldırım, Yıldızlı’yı bekledi ve, “Hoş geldiniz. Şeref verdiniz” diyerek çaya davet etti. Yıldızlı da Yıldırım’a teşekkürünü ilçe örgütündeki basın toplantısında iletti. Siyasetin gerilimi arttıran değil naif bir dil ve yaklaşıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yıldızlı ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.