Belediyeyi ciddiyete davet ettiler

Belediyeyi ciddiyete davet ettiler

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve CHP meclis üyeleri Darıca Belediyesi’ne verdiklerini önergelerin okunmamasına tepki gösterdiler.

Darıca Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen meclis toplantısına Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık başkanlık etti. Meclisin gündem dışı kısmında CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak tarafından verilen önergelerin tam okunmamasına CHP’liler tepki gösterdi. Meclis toplantısının bitiminde CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve CHP meclis üyeleri belediye binası önünde basın açıklamasında bulundu.

 

“OKUMA ZAHMETİNDE BİLE BULUNMADI”

İlk olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş bir açıklama yaparak, “Bugün 2022 yılının ilk belediye meclis toplantısına katılım sağladık. Belediye meclis üyelerimiz birlikte hazırlamış olduğumuz önergelerimizi meclis başkanlığa sunmuş bulunmaktayız. Fakat vermiş olduğumuz önergelerin belediye başkanı zahmet edip okuma tenezzülünde dahi bulunmadı. ‘Ben bu konuları biliyorum sizin taleplerinizi biliyorum’ diyerek geçiştirmek suretiyle önergelerimizi okuma zahmetinde bile bulunmadı. Bizler Darıca halkı adına burada hizmet üreten meclis üyelerimizle beraber CHP aile adına Darıca’da yaşanan sorunların çözülmesi noktasında emek veriyoruz ve Darıca halkı adına da hizmet ediyoruz” dedi.

 

“SORU ÖNERGELERİNİ MAALESEF OKUMUYORLAR”

CHP’li Aktaş’ın ardından konuşan CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak, “2022 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdik. Maalesef Darıca’da 48 bin oy almış bir siyasi partiyi yok sayıyorlar. Bizlerin uğraşları ve vatandaşların dertleriyle dertlenip buraya kadar getirip sormuş olduğumuz soru önergelerini maalesef okumuyorlar. Bizde geçen ay Darıca’da bulunan derneklere, esnaflara yardım yapılsın dedik. Ret edildi. Esendere Belediyesi’ne yardım için bize geliyorlar. Kendi ilçesi Darıca ile ilgilenmeyen bir siyasi parti başka illerle ilçelerle ilgilenmekle meşgul oluyor.

 

“BELEDİYEYİ CİDDİYETE DAVET EDİYORUZ”

Yine Darıca’daki halk ekmek büfeleriyle ilgili olarak bu büfelerin artırılmasını istedik. Malum yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı insanlar ekmek alamıyor hale geldi. Geçen ay Darıca Aslan Çimento Lisesi’nde bir sokak hayvanı beş tane öğrencimizi ısırdı. Bu konuyla ilgili olarak bir barınak yapılsın diye önergede bulunduk. 4 yıldır bitmeyen kapalı pazarla ilgili olarak haftada bir gün sadece Darıca’da yaşayan kadınlarımıza bir stant kurulmasını istedik. Darıca’daki yolları belediye çalışmıyor bizi de çalıştırmak istemiyor. Belediyeyi ciddiyete ve Darıca’yı ortakla akılla yönetmeye davet ediyoruz” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.