Belediyeye zarar ettirmem. Canına okurum!

Belediyeye zarar ettirmem. Canına okurum!

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık; Darıca Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun yoğun tepki gösterdiği Bayramoğlu’ndaki imar değişimine dair gazetemize konuştu: Belediyeye zarar ettirir miyim ben, canına okurum

Darıca Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısında Bayramoğlu Mahallesi’ndeki bir imar değişimi; komisyona havale edilmeden direk onaylanıp Başkan Bıyık ve encümene yetki verilince Darıca CHP Grubu tepki göstermiş; söz konusu takasta taraflardan biri FETÖ’den tutuklu yargılanan kişi çıkınca o arazi üzerinde yapılan basın açıklamasında o detay da teşhir edilince ilgili zevat gazetemizde bir haber ve yoruma mahkeme kanalıyla erişim yasağı getirmişti. Başkan Muzaffer Bıyık söz konusu imar değişimine dair gazetemize açıklamada bulundu. Bıyık sorularımız üzerine özetle şunları kaydetti:

 

Biz Darıca Belediyesi olarak bir imar planlaması yapmadık.2006’da yapılmış bir imar planlaması bu.

 

Bizim oradaki imar yolları 2006’da yapılan çalışmayla vatandaşın hisseli parseli haline dönmüş. Biz şu anda yaptığımız uygulamalarla kendi hisseli parsellerimizi değerlendiriyoruz, kafamıza göre bakkal dükkanı yönetmiyoruz.

Bu; ‘Muzaffer Bıyık böyle istiyor’ diye değil. Encümen var, plan bütçe komisyonu, müdürlükler var. Piyasadan rayiç bedeller alıyor, bunların ortalaması ile takas işlemini öyle yapıyoruz. ‘Al bunu senin olsun benim olsun’ diye mantık yok.

Harcama yetkisi olan encümendeki arkadaşlarımızda. CHP’nin serzenişi ‘encümende yokuz’ diye ama temayüller gereği encümene muhalefetten meclis üyesi almıyoruz.

Yaptığımız iş doğru. Milletin malını kaçırmıyoruz. Komisyona gitmesi gerekenleri konuları zaten gönderiyoruz. Bu da bu şehri yöneten biri olarak inisiyatifim olsun.

Milletimizin şuna inansın, herkes iyi bilsin ki; ben milletin, tüyü bitmedik yetimin hakkını görmediğim, hayatta hiç tanımadığım, bilmediğim ne birine ne de bir yandaşıma asla peşkeş çekmem. Bunu herkes bilsin kuralların bana verdiği yetkiye göre hareket ediyoruz.

Biz kurum tarafındayız. Bu pazarlıkta vatandaş değil kurum tarafıyız. Kurumun ali menfaatleri çok önemli.

 

Geride kalan 3.5 yıllık süreçteki uygulamalarımızla bugün Darıca Belediyesi borçlarını bitirmiş, ekonomik olarak ayakta duran, yarınlarına daha emin adımlarla ilerleyen bir belediye. Günümüzde 20 milyon TL tutarındaki kapalı pazar ihalesine yapabilecek kadar güçlü bir belediye haline geldiyse bunda şahsımın ve ekibimin ekonomi anlamındaki hamleleri etken oldu.

 

muzaffer-biyik-009.jpg

Yarınlara dair projelerimiz ile Darıca daha iyi olacaktır. Amatör spor tesisleri, kültür merkezleri, hizmet kompleksi, üst yapı çalışmaları, KBB İSU tarafından 250 milyon TL yatırımla şehrin su hattının yenilenmesi çok ciddi çalışmalar. Vatandaşın bir kuruşunu dahi çarçur etmeme konusunda çok hassasız.

Söz konusu imar takasında, rayiç bedel aldık. Belediye olarak 700 – 800 bin TL tutarında para alacağız. Fazladan bin 700 metrekare arsa alıyoruz. Hem bir bölgenin çocuk oyun alanı, hem de İlçe Emniyet’in otopark ihtiyacını gideriyoruz. Firmadan da para kazanıyoruz. Kazan kazan tarafından bakınca, belediye kazanıyor. Belediyeyi zarar ettirir miyim ben, canına okurum!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.