Belediyenin elektriğini belediye üretecek

Belediyenin elektriğini belediye üretecek

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ilk bir yılını değerlendirirken yeni projelere de değindi. Belediyenin Mevlana Kapalı Pazarı çatısında kuracağı sistemle kendi elektriğini üreteceğini söyledi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana geride kalan sürede yaptıklarını ve yapacaklarını, birinci yıldönümü toplantısında anlattı. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Büyükgöz yapılan ve yapılacak projelere de değindi. Yapılacak projeler arasında Mevlana Kapalı Pazarı’nın çatısında proje çalışmaları devam eden güneş panelleri ve enerji dönüşüm istasyonu da yer alıyor. Bu proje tamamlandığında Gebze Belediyesi ihtiyacı olan elektriği kendi üretecek.

 

HARFİYEN UYDUK

 

01 Nisan 2019 günü göreve başladıklarını hatırlatan Büyükgöz parolayı, “Memleket işi görül işi”, çalışma yöntemlerini ise “tevazu, samimiyet, gayretle…”, hedeflerini “gönül belediyeciliği olarak adlandırdıklarını hatırlattı. Büyükgöz, “Geçtiğimiz bir yıl boyunca,

hem parolamıza, hem çalışma yöntemimize, hem hedefimizin gerektirdiği şartlara harfiyen uymaya gayret ettik” dedi. Yeni dönemin ruhuna uygun çok sayıda işe, esere imza attıklarını söyledi.

 

SIKI TASARRUF PROGRAMI

 

Belediyecilikte insan kaynakları ve mali kaynakların çok önemli olduğuna dikkat çeken Büyükgöz,  “Mali kaynakları disiplin altına alarak işe başladık. Kamu, özel sektör, piyasa borçlarımızı tasnif ettik, yapılandırdık, ödedik. Sıkı bir tasarruf programı uygulamaya başladık.

Piyasa borçlarımızın bir plan dâhilinde ödenmesi beraberinde rekabet, rekabette satınalma avantajı getirdi. Artık yaptırdığımız hizmetleri daha uygun şartlarda yaptırıyoruz. Satınalmalarda yüzde 45’e varan iyileşmeler sağladık.  Bu politikamız, hizmet için kaynaklarımızı geliştirdi” diye konuştu.

 

İLK YILDA SONUÇ VERDİ

 

Göreve geldiklerinde 55 olan kiracı sayısını 485’e yükselttiklerini, kamyon garajının işletmesini alarak kaynağını şehre kazandırdıklarını, emekliliği dolmuş personeli onları mağdur etmeden emekliye ayırdıklarını, personel sayısını 123 azalttıklarını kaydeden Büyükgöz mesai düzenlemeleri ile de yüzde 90 oranında tasarruf sağladıklarını dile getirdi. Yaptıkları düzenlemeler ile ilk yılda bütçeyi 45 milyon TL fazla vererek kapattıklarını söyledi. Ürettikleri her hizmet ve eserde insan kaynaklarının özverili çalışmaları olduğu kaydedip teşekkür etti.

 

KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

 

 

 

Her hizmetlerini Gebze’nin gündüzleri 1 milyon 200 bine kadar çıkan nüfusu dikkate alarak yapmak zorunda olduklarını kaydeden Büyükgöz, Gebze Belediyesi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,

Bakanlıklar ve kamu kurumlarının Gebze’ye yapacağı hizmetlere büyük önem verdiklerini söyledi. Büyükgöz, “Gebze Belediyesi’nin imkânlarını aşan bütün yatırımlarda, belediyemizi; altyapıyı hazırlayan, düzenleyen ve koordine eden bir kurum olarak çalıştırıyoruz” dedi.

 

ÖZEL ÖNEM VERİYORUM

 

 

Bugünün ve geleceğin Gebze’sinin kendilerinden çok sayıda beklentisi olduğunu kaydeden Büyükgöz,  “Bir şehir plancısı olarak ihtiyaçlarımızı önceden görmeye, çözümler için simülasyonlar yapmaya, projeler, programlar geliştirmeye özel önem veriyorum” diye konuştu. Büyükgöz sözlerinin devamında Gebze Belediyesi olarak KBB ve Bakanlıklar işbirliğiyle bir yıl içinde yapılan ve yapılacak hizmetlere değindi. Çok bilinenlerin dışında şu projeler dikkat çekti:

 

KAMYON PARKI 2. ETAP

 

Gebze Belediyesi Kamyon ve Tır Parkı’nda ikinci etap bir süre önce hizmete girdi, açılışı yapılmadı. 100 TIR ve kamyon parkına imkân sağlayan tesis 10 bin 800 metrekare alanda hizmete başladı. Ayrıca üçüncü etap çalışmaları devam ediyor.

 

İLYASBEY SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

 

Gebze ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri ortaklığında 13 bin 500 metrekare alana inşa edilecek. KETEM, Verem Savaş ve Aile Sağlığı Birimi, tıbbi laboratuvarlar, aile danışmanlığı ve sosyal danışmanlık, çocuk gelişimi, fizik tedavi ve spor aktivitasyon odası yer alacak. 450 anaç kapasiteli yeraltı katlı otoparkı ve meydanın da yer aldığı merkezde proje çalışmaları tamamlandı. İhale çalışmaları sürüyor.

 

TARİHİ SARNIÇ RESTORASYONU

 

Tarihi mirasımızın önemli bir parçası olan su sarnıcı restore edilecek. 11 Haziran’da ihalesi yapılan proje tamamlandığında meydan düzenlemesi, camlı seyir terası ve çevre düzenlemeleriyle 796 metrekare alanda hizmet verecek.

 

KAYKAY PARKI

 

Gebze Gençlik Merkezi yanında yer alan proje tamamlandığında kaykay parkı, iki basketbol sahası, sosyal donatıları ve yeşil alanı ile birlikte toplam 2 bin 500 metrekare alanda hizmet verecek.

 

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ

 

Mevlana Kapalı Pazarı’nın çatısında proje çalışmaları devam eden güneş panelleri ve enerji dönüşüm istasyonu tamamlandığında güneş enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülecek. Belediyenin tüm elektrik ihtiyacı bu sistemden sağlanacak. Sistem, yatırım tutarını kısa sürede finanse edecek.

 

VEKİLLER DE KATILDI

 

 

Büyükgöz ayrıca metro inşaatı, sarı cami, Cumhuriyet Meydanı gibi bildik projelere; belediyenin altyapı ile sosyal ve kültürel çalışmalarına değindi. AKP Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Cemil Yaman, GYTE Rektörü Prof.Dr. Muhammed Hasan Aslan, KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AKP Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, TÜBİTAK MARTEK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Okur, KBB Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ile belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin başkanları, daire müdürlerinin de izlediği toplantı günün anısına fotoğraf çekimi ve Büyükgöz’ün konuklarını belediyede ağırlaması ile tamamlandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.