Belediyelerin borçları ertelendi

Belediyelerin borçları ertelendi

 Maliye Bakanlığı, son Torba Kanun uyarınca “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Uygulama” tebliği yayımladı. Buna göre, borçlu...

 

Maliye Bakanlığı, son Torba Kanun uyarınca “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Uygulama” tebliği yayımladı. Buna göre, borçlu belediyelere ile bağlı kuruluşlarına hayat öpücüğü verildi. Borçları son ödeme tarihine erteleyen tebliğ, gecikme faizini de ortadan kaldırıyor.

FAİZLER AFFEDİLECEK 

Borçlu belediyeler ile bağlı kuruluşlara hayat öpücüğü veren tebliğe göre, borçlu belediyeler ile bağlı kuruluşları bu yıl içinde ödemeleri gereken yüklü borç taksitlerini, 2017’de ödeyebilecek. Ertelemeden dolayı alınması gereken gecikme faizleri de affedilecek. Şubat 2011’de çıkarılan 6111 sayılı kanun ile borçlu belediyelerin borçlarını yapılandırmalarına sağlanan olanaktan sonra, asıl kıyak Cumhurbaşkanı onayıyla 2 Ağustos’ta yürürlüğe giren ve Torba Kanun olarak bilinen 6495 sayılı Kanun ile sağlandı.

FAİZ DE YOK

Belediyelere ve il özel idarelerine 2014’te yapılacak yerel seçimler öncesi nefes aldırmayı amaçlayan ve bir nevi af niteliği taşıyan uygulamanın nasıl olacağı netleşti. Maliye Bakanlığı’nın 2 Ağustos’ta yürürlüğe giren 6495 sayılı Torba Kanun’un gereği olarak hazırladığı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında 6111 Sayılı Kanun Genel Tebliği’ dünkü resmi gazetede yayımlandı.

İL ÖZEL İDARESİ VE BELEDİYE

Tebliğe göre; yapılandırma kapsamında 2013 Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında ödenmesi gereken taksitler, son taksit ödeme süresi içinde ödenebilecek. Bundan yalnızca İl özel idareleri ve belediyeler ile bağlı kuruluşları yararlanabilecek, diğer borçlular bu düzenlemeden yararlanamayacak. Artırılan vergilere ilişkin de yapılandırma ve borç ötelemesinden de yararlandırılacak olan bu belediyeler ile şirketlerinin bunun için tekrar bakanlığa başvurması da gerekmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.