Belediyeden ürün boykotu  Meclis’te marş, saygı, dua

Belediyeden ürün boykotu Meclis’te marş, saygı, dua

Çayırova Belediye Meclisi’nde, Cumhuriyet’in 100’ncü yılına atıfla İstiklal Marşı okundu. Tüm şehitlerimiz ve Filistinli şehitler için saygı duruşunda bulunulup dua edildi. Belediye sosyal tesislerinde İsrail ürünleri için yeni siparişler durduruldu. Stoklar eriyince ürün boykotu fiilen başlayacak

Çayırova Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısında vefa, saygı, dua bir aradaydı.

saygi-6.jpg

Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin başkanlığındaki toplantıda Çiftçi’nin spontane davetiyle Cumhuriyet’in 100’ncü yılına atıfla İstiklal Marşı okundu. Tüm şehitlerimiz ve Filistinli şehitler için saygı duruşunda bulunulup dua edildi. Öte yandan Başkan Çiftçi belediyenin sosyal tesislerine İsrail ürünleri (Cocacola ve iştiraki markalardan asitli ve asitsiz içecekler) için yeni sipariş alımının durdurulduğunu; stoklar eriyince ürün boykotunun fiilen başlayacağını söyledi. Çiftçi meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

100’LERCE YIL KUTLAYALIM

saygi-9.jpg

“Rabbim 100’lerce yıl sonsuza kadar bu aziz millete Cumhuriyet Bayramı kutlamayı nasip eylesin. Bu vesileyle de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ve ahirete intikal eden ecdadımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum.

Demokratik Cumhuriyet rejiminin bölgemize baktığımızda ne kadar kıymetli, değerli olduğunu hepimiz görüyoruz. Rabbim büyük Atatürk’ümüzden razı olsun. Mekanını cennet eylesin.

GAZZE’DE SOYKIRIM UYGULANIYOR

saygi-5.jpg

Hepimizin yüreğini kanatan, ağzımızın tadını bozan bir süreci yaşıyoruz. Gönül coğrafyamızda Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize bir soykırım adeta uygulanıyor. Bebekler, kadınlar katlediliyor. Rabbim gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Sebepler yaratsın, onların bu zulümden kurtulmasına.

SOSYAL TESİSLERDE ÜRÜN BOYKOTU

Biz bu vesileyle sosyal tesislerimizde olan İsrail ürünü diye bilinen ürünlerin yenisini almıyoruz. Mevcut olanlar varsa onlar kullanılır. Ama bir tepki, bir boykot anlamında böyle bir uygulama yapacağız. Bilginize arz ediyorum.

10 KASIM’DA ATATÜRK’ÜMÜZÜ ANACAĞIZ

saygi-7.jpg

Kasım ayındayız. 10 Kasım’da Atatürk’ümüzü anacağız. Ve bizi biz yapan, Türkiye Cumhuriyeti’ni, bu aziz milleti onurlu, gururlu yapan Cumhuriyetimiz, Atatürk’ümüz iyi ki var. Yaşasın Cumhuriyet. Bu aziz millet inşallah sonuna kadar da bu rejim ve aşırı milli, manevi değerlerle tüm dünyaya örnek olmaya devam edecek.

saygi-13-kopya.jpg

Uygun görürseniz hem Cumhuriyet’i bizi kazandıran büyük Atatürk’ümüz, şehitlerimizin anısına hem de gönül coğrafyamız Filistin ve Gazze’deki vefat eden kardeşlerimizin, şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyalım.”

AKP GRUBU’NDA “PANDEMİ” SÜRÜYOR

saygi-8.jpg

Meclis toplantılarında muhalefet grubu ile MHP derli toplu fotoğraf karesi verirken AKP Grubu salon genelinde çok dağınık duruyor. AKP Grubu fotosu kişiden çok fazla, boş koltuk ile alınabiliyor. Koltuk üstlerindeki etiketleme de pandemi sürecinin izlerini taşırken AKP Grubu adeta pandemiyi sürdürüyor.

DÖRT SİYASİ PARTİ TAKİP ETTİ

saygi-17.jpg

Öte yandan belediye meclis toplantısına siyasetçi ilgisi önceki toplantılara nazaran çok daha yoğun oldu.

AKP Çayırova İlçe Başkanvekili Mustafa Usta, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Bayındır ve yönetim kurulu üyesi Emirhan Albayrak;

CHP Çayırova İlçe Eğitim Sekreteri Fikri Çelik ve İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Çelik;

saygi-4.jpg

Büyük Birlik Partisi Çayırova İlçe Başkanı Necmettin Şah Ayyıldız (sağ baştaki) ve Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe Başkan Yardımcısı Emre Kayaoğlu (sağdan ikinci) meclisi takip eden aktif siyasetçiler arasında yer edindi. Ayyıldız ve Kayaoğlu meclisi belediye çalışanları Ömer Pehlivan ve Tuncay Yıldırım ile bir arada takip etti.

saygi-19-kopya.jpg

CHP’li yöneticiler her zamanki gibi meclisi cep telefonları marifetiyle sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı. Meclis sürerken ellerindeki cep telefonuyla ilgilenen AKP’lilerin de canlı yayın yaptıkları sanıldı ancak oyalanmak için sosyal medyada dolaştıkları tespit edildi.

saygi-21.jpg

Çayırova Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısı sakin tempoda başlayıp bitti. Belediye başkan yardımcısı Salih Palaz ile birlikte birim müdürlerinin de takip ettiği toplantıda iki rutin gündem maddesi, komisyondan oy birliğiyle geçtiği için bir dakikadan kısa sürede onaylandı.

MÜFETTİŞİN TEFTİŞ RAPORU OKUNDU

saygi-10.jpg

Belediyenin bir süre önce geçirdiği teftiş ile CHP Grubu adına Salih Işık ile İYİ Partili meclis üyesi Deniz Kolo (Detayları gelecek) gündem dışı konuştu. Haber olarak ayrıca değerlendirdiğimiz CHP Grubu’nun iki mahalledeki rezerv alana dair önergesinin okundu. Meclise katılmayan üyelerin mazeretinin kabul edilmesiyle toplantı sona erdi. Çayırova Belediye Meclisi’nde aralık ayı olağan toplantısı 05 Aralık Salı günü 15.00’te gerçekleşecek.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.