Belediye salon vermemişti, düğün salonunda sahnelenecek

Belediye salon vermemişti, düğün salonunda sahnelenecek

Oyun Sandalı, Gebze Belediyesi’nin “tadilatta” diye salon vermediği Taranta Babu adlı oyunu 22 Eylül’de Dilek Düğün Salonu’nda sahneleyecek.

Oyun Sandalı ekibinden Harun Güzeloğlu'nun yönettiği ve Cansu Fırıncı'nın performansıyla sahnelenen tek kişilik oyun Taranta Babu birçok kentte yasaklanırken bir fiili engelleme de AKP'li Gebze Belediyesi'nden gelmişti.
Gebze Belediyesi iki salonunu birden tadilata sokma kararı alırken çalışmaların ekim ayının sonuna kadar süreceğini belirtmişlerdi. Ancak salonların tadilatta olduğuna dair tek bir kanıt dahi gösterilemedi.

UYDURUK GEREKÇELERLE

Oyun Sandalı yaptığı açıklamada Gebze Belediyesi’ni vakit kaybetmeksizin tadilat karar yazısını ve tadilatın fotoğraflarını kamuoyu ile paylaşmaya çağırmıştı. "Uyduruk bir gerekçeyle Nâzım Hikmet’in oyununun fiilen yasaklanmasını kabul etmeyeceklerini" söyleyen Oyun Sandalı ekibinin açıklamasında, "Eğer gerçekten tadilat varsa biz kamuoyundan özür dilemeye hazırız, yok değilse Gebze halkı bu zihniyetin tadilatla düzeltilemeyeceğini bir kez daha anlamış olacaktır" demişti. Açıklamamızda bir de söz vermiştik. Taranta Babu oyunumuzu Gebze halkıyla buluşturmak boynumuzun borcudur demiştik ve sözümüzü tutuyoruz.

22 EYLÜL’DE DİLEK’TE

Gebze organizasyonunu üstlenen dostlarımız, Gebze Belediyesi'ne gereken yanıtı da vermiş oldu.
Oyunumuz 22 Eylül Pazar günü Saat:16.00'da Dilek Düğün Salonu'nda Gebzelilerle buluşacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.