Belediye işçileri ek zam istiyor!

Belediye işçileri ek zam istiyor!

Enflasyon rakamlarının işçileri fiyat artışları ve hayat pahalılığı karşısında korumaktan uzak olduğunu ifade eden Hizmet-İş Sendikası belediye işçileri için ek zam istedi

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı bir açıklama yaptı. Subaşı, enflasyon rakamlarının işçileri fiyat artışları ve hayat pahalılığı karşısında korumaktan uzak olduğunu ifade etti.

Açıklamasında Şubaşı, “TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre belediye işçilerinin maaşları belirleniyor. TÜİK verileri 100 temel ürün baz alınarak belirleniyor, oysa bizlerin temel yaşam ürünleri TÜİK’in belirlediği enflasyonun çok üstünde olup, bizlerin yaşam gerçekleri ile uyuşmuyor. Bunun yanında asgari ücret ve memur maaş oranında yüzde elli artması, zaten geçmişte ortalama bir birine yakın olan memur ve işçiler arasında ücret skalasının bozulması, şimdide yapılacak yüzdelik zam oranlarının arasında farklılık arz etmesi ile maaş aralıkları arasındaki dengeyi tamamen bozacaktır. Bunun yanında belediyelerde iş barışı huzurunu temelden sarsılacaktır” dedi.

Belediye işçilerinin maaşlarında düzenleme yapılmasının gerektiğini belirten Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, “İşverenlerimizin işçilerin bu mağduriyeti giderecek bir düzenleme yapması elzemdir. Bu sebepten dolayı bugünden sonra bu gerçeği ifade etmek, belediyelerde en zor ve önemli işlerde çalışan üyelerimizin hakkaniyetli bir düzenleme yapılması için görüşmelerimizi başlatıyoruz” dedi.

msubasi-1704282909.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.