Belediye dargelirliler için  fatura inisiyatifi almalı

Belediye dargelirliler için fatura inisiyatifi almalı

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş aylık olağan basın toplantısında Başkan Bıyık’ı soru yağmuruna tutup belediyenin dar gelirlerin faturalarını ödemesi için inisiyatif almasını istedi

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, 06 Eylül tarihli belediye meclis toplanışının gündem maddelerini değerlendirdiği basın toplantısında ağırlıklı olarak Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a yanıtlaması istemiyle sorular yöneltti. Toplantı günü ani bir rahatsızlıktan ötürü ameliyata alınan CHP’li Darıca Belediye Meclis Üyesi Erol Ada’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Aktaş’a divanda İlçe Sekreteri Metin Öztürk ve belediye meclis üyesi Mustafa Yılmaz  eşlik etti. Basın toplantısı CHP Darıca’nın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanırken çekimleri CHP Darıca Gençlik Kolları Başkanı Seda Bektaş ve ilçe yönetiminden Name Yılmaz Fidan yaptı. Toplantıyı KBB ve Darıca Belediyeleri Meclis Üyesi Selim Özcan da takip etti.

Darıca’da bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’na iki yıl süreyle belediyenin tahsis ettiği binanın iki yıl süreyle bir kere daha süre uzatımını özetle Darıca ve Darıcalılar için onayladıklarını belirten Aktaş, “Hayır” oyu verdikleri Bayramoğlu’ndaki imar değişikliğinde duruş ve gerekçelerini özetle şöyle izah etti:

TAKAS OLDU BİTTİYE GETİRİLDİ

“Belediye başkanı ve encümene takas için yetki istenen gündem maddesinin ilgili komisyonlara havale edilmesini istedik. Bahsedilen arazilerin değerleri bizim meclis üyelerinin de yer aldığı çalışma grubuyla beraber belirlensin istedik. Bizim burada karşı olduğumuz orada yaratılacak, oluşturulacak olan yeşil alan değil. Burada bir oldu bitti var. Bütün kamuoyu bu konuyu bilmeli. Kuroğlu firmasına ait olan buradaki arazilerin neden komisyona gitmeden, doğrudan belediye başkanı yetkisiyle takas işlemine girdiğini buradan bir kere daha hem kamuoyuna açıklıyor, hem de bir kez daha sorguluyoruz.

İtirazımız arazi kazanmaya, yeşil alan yapılanmasına değil. Çalışmalarınıza tanık olmak istiyoruz. Buradaki arsanın bedelinden metrekaresine, bu işi nasıl yapacağınıza tanık olmak istiyoruz. Vatandaşa yeşil alan kazandırma isteğinizi anladık da bunu neden belediye başkanına, encümenine yetki verip neden kapalı kapılar ardında yapmak istiyorsunuz?”

SÜRECİN İÇİNDE NEDEN YOKUZ?

Gündemin 12’nci maddesinde yer alan, yol geçiş hakkı ve vatandaşın yargıya başvurusunu da değerlendiren Aktaş, “Başkan, vatandaşla anlaşmak için yetki istedi. Yetkiyi verdik. Hem vatandaş mağdur olmasın hem belediye maddi anlamda kayba uğramasın diye. Ama sürecin içinde niye yokuz?

Komisyon ve meclis üyemiz Aydın Işık yol geçiş hakkının ödenmesini istiyor. AKP’liler, ‘Yok. Yol geçiş hakkı vermeyelim. Bununla ilgili emsal görmedik. Gitsin mahkemeye, mahkemede çözsün’ demiş. Aydın Işık da bu çıkış üzerine geçiş hakkının daha fazla görüşülmesi için komisyondan süre aldı. AKP’liler mahkemeye gitmesini söylüyor ama mahkemeye gidince bilirkişi masrafı, harcı, faiziyle uğraşıyorsunuz. Ne gerek var? Yani olaya tamamen nereden baktığınızla alakalı” dedi.

İTFAİYE YERİNİN VERİLMESİNE

DEĞİL OLDU BİTTİYE KARŞIYIZ

Darıca’daki itfaiyenin yerinin KBB’ye devrine de biçim itibariyle karşı olduklarını belirtip ret oyu kullandıklarını anlatan Aktaş, “Çünkü Darıca’da yaşayan yurttaşlarımızın tamamının yönetildiği bir belediye olduğu için sadece oldu bittiyle, ‘Biz burayı Büyükşehir’e devrettik mantığını doğru bulmadığımızı ve bütün kesimlerinde tatmin olması gerektiği yönündeki görüş ve dileklerimizi ilettik. Eğer böyle devir işlemi yapılacaksa bütün herkesin bu işin içinde olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

O HİZMETİN BİR PARÇASIYIZ

Camii Mahallesi Aslı Sokak’a bağlanan doğalgazda kendilerinin de etkisi olduğunu kaydeden Aktaş, “Birçok kez gerek Aslı gerek Göktaş Sokak’ta yaşayan vatandaşlarımızın aydınlatma, kanalizasyon ve doğalgaz ile ilgili yaşadıkları Aslı Sokak’ta aydınlatmanın, alt ve üstyapı çalışmalarının eksik olduğunu daha önce nasıl dile getirip gündemi oluşturduysak, günümüzde o vatandaşların mağduriyeti çözülüyorsa bunun da içerisinde payımız olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımıza da buradan yine sesleniyoruz: O sokaklarda yaşayan vatandaşlarımız hiçbir zaman yalnız değildir. Günümüz itibariyle iktidar olamayabiliriz. Ama muhalefette yapmış olduğumuz mücadelelerle oraya gelen hizmetin de birer parçası olduğumuzu gayet iyi biliyoruz” dedi.

PLANLAMA BİRDEN FAZLA YAPILMALI

Sinek ve lavra ile mücadele konusunda çözüm önerisi olarak, “Bize gelen ve yoğun şekilde yaşanan şikayetlerin çözümünde yapılması gereken tek şey, ilaçlamaların hafta içi veya hafta sonu planlamalarını birden fazla yapmaktır” diyen Aktaş, Darıca Balıkçı Barınağı’nın yapımının ertelenmesini de eleştirdi:

BALIKÇI BARINAĞI

“Sayın belediye başkanımıza soruyorum: 2022 bütçesini 583 milyon TL’ye çıkarmanıza rağmen neden balıkçı barınağı inşaatına bütçe ayıramıyorsunuz? 6’ncı ayda artırılan bütçenin 9’ncu ay itibariyle tutarlılığı nedir? Günümüzde belediye bütçesi ne durumdadır?

Göreve geldiği günden bu tarihe kadar belediye personelinde neredeyse yüzde 35-40 artış olmuş. Bu artış belediye bütçesinin neredeyse yüzde 65-70’ini oluşturmakta. Eğer bütçenizi nereye, nasıl ne şekilde harcayacağınızı bilmiyorsanız vatandaşa hizmet etme noktasında maalesef ekside kalırsınız.”

FATURALAR İÇİN İNİSİYATİF ALINMALI

Vatandaştan doğrudan gelen bir yardım talebini de meclis gündemine taşıdıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Aktaş, “Bizler Darıcalı vatandaşlarımızın hiçbir alanda mağdur edilmemesi, özellikle ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu, insanların evine ekmek götüremediği şu dönemde en azından elektrik, su, doğalgaz giderlerinin karşılanması için belediye başkanı ve belediye meclisinin inisiyatif alması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

KAMYONLARA ÖNLEM ALINMALI

Aktaş, gerek Lafarge fabrikası gerekse metro inşaatı için sürekli şehir içinde olan kamyonlara trafikte kalıcı önlem alınmasını istedi. Aktaş, Bu konuda belediye başkanımız da hassasiyet göstermeli. Olası olumsuzluk veya üzücü kazalarda bizlerin ve sizlerin nasıl üzüleceğini biliyoruz. İş işten geçmeden, daha büyük felakete yol açmadan bu kamyonlarla ilgili adım atılmalıdır” diye konuştu.

Termal Grup’un en son 12 kata düşürülen projede mahkemeye başvurduklarını hatırlatıp mahkeme kararının sonucunu beklediklerini kaydeden Aktaş, “Buradaki derdimiz, yapılmasın değil. Vatandaşa, yer aldığı mahallede niye imtiyazlı alan yaratılıyor? O imtiyazı tanırsanız; Darıca’nın alt ve üstyapı hizmetini çözebilecek miyiz? Hayır. Bakın. Farabi Devlet Hastanesi’nde yoğunluktan dolayı bütün doktorlar kaçtı, hastane hizmet üretemiyor. Hastanelerimiz okullarımız yetecek mi, yetmeyecek. Projeye rant gözüyle bakıyorlar. Darıca’nın 24 bin metrekare alanı var. Dönüp baktığınızda Kocaeli’nin en küçük toprağına sahip. Yapılaşması da tam tersine, sık. Nüfusu en yoğun üçüncü ilçe, 220 bin. TÜİK verilerine göre 350 bine dayanacak. Biz alt ve üstyapıyı çözemedikten sonra oraya mahalle kurup gelir edinseniz ne olacak?” diye sordu.

Aktaş açıklamalarını seçime yönelik tamamladı:  “2019 yerel seçimlerinde ilçemizde kurulu 418 sandığın mevcut haliyle bütün sandıklarımızda yenilenen sandık, bilişim, hukuk ve okul sorumlularımız ile beraber son gaz seçime hazır şekilde gidiyoruz. Mahalle başkanlıklarımız ve tüm organlarımızla beraber sahadayız. Hane ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hane ziyaretlerinden gelen bilgiyle gerek belediye meclisine gerek genel merkezimize çalışmalarımızı aktarıyoruz.

YÜZDE 50 BANDINI KIRACAĞIZ

Örneğin Sırasöğütler’de vatandaşlar halk otobüsü seferlerinin yetersiz olduğunu aktardı, biz de meclis gündemine taşıdık. Halk otobüsü kooperatif başkanına da bilgi verdik. Sefer sayısının çoğalması talebimizi ilettik. Bu çalışmalarımız seçim günü sandıktan partimizin iktidar çıktığı ana kadar devam edecek. İnancımız odur ki CHP, 2023 haziran seçimlerinde millet ittifakı bileşenleriyle beraber Darıca’da büyük bir zafer edinecek. Yüzde 50 bandını Millet İttifakı olarak bu sefer inşallah bizler kıracağız.”

 

13-025.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.