Bayramoğlu eski günlerini arıyor!

Bayramoğlu eski günlerini arıyor!

Bir zamanlar İstanbul’un zenginlerinin tatil bölgesi olarak bilinen Bayramoğlu şimdilerde eski günlerinin çok uzağında.

Yaz aylarında İstanbul ve çevresinde gelenler burada villalarında tatilini yapardı. Ne var ki  son 20 yıl içinde Bayramoğlu   özellikle belediyelerin  kayıtsız kalması nedeniyle giderek izbe bir bölgeye dönüştü.  Eski cazibesini ve özelliklerini yitiren Bayramoğlu bir süreden beri satılık ev ve villa ilanlarıyla dolu.
ESKİ GÜNLERİNE DÖNSÜN
Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan vatandaşlar ise   Bayramoğlu’nun   eski günlerine dönmesinin bölgeye  her açıdan katkı sunacağını belirterek, “Şuanda Bayramoğlu  terk edilmiş hayalet kasaba gibi.  Burada villaları ve evleri olanlar  kaç yazdır artık uğramaz oldular. Bir çoğu zaten evini sattı veya kiraya verdi.   Binaların çoğu boş ve atıl vaziyette. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi Bayramoğlu’nun eski günlerindeki dönmesi için  proje geliştirmelidir.  Bölge yeniden iç turizmin cazibe merkezi hale getirilmelidir ”dediler.
BİR ZAMANLARIN EN GÜZEL TATİL BELDESİYDİ
1956 yılına kadar “Üç Burunlar” adıyla bilinen yarımada, birkaç müteşebbisin girişimi sonucunda “Bayramoğlu” adını almıştı. 
Tarihî geçmişe sahip olan yarımadanın bir diğer adı da Balyanoz’dur. Kuzeye bakan koyu da Balyanoz Limanı olarak bilinir. Yaz aylarında sıcaktan bunalmadan yollarında yürünebilen yarımadanın cadde ve sokak isimlerinin kuş, çiçek ve meyve isimleri olması da adaya ayrı bir hoşluk kattığı biliniyor. * Cengiz  Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.