Bayram ziyaretleri sınırlı olmalı

Bayram ziyaretleri sınırlı olmalı

Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) mücadelesinin Kurban Bayramı süresince de gereken hassasiyetle devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Kadıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, milletçe dayanışmanın, bereketin sembolü olan bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını ifade ederek, filyasyon uygulamasıyla tespit edilmiş vakaların yanı sıra bunların temaslılarının da taranmasına devam edildiğini ve bunlardan bulgusu olanlara Kovid-19 testlerinin yapıldığını hatırlattı.

"Gebze ilçemizdeki vatandaşlarımızdan isteğimiz toplu bayramlaşma yapılmaması ve kalabalık bayram yemekleri düzenlenmemesi" görüşüne yer verilen açıklama, şöyle devam etti: "Bayram ziyaretleri sınırlı olmalı, bayramlaşmaların telefonla yapılmalısı hususunda özellikle 65 yaş ve üstündeki vatandaşlarımıza, kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza hatırlatırım. Gebzeli vatandaşlarımızdan isteğimiz bu bayrama mahsus, hiçbir şekilde el sıkma, kucaklaşma olmamalı özellikle el temizliğine dikkat edilmeli. Bir araya gelinecekse de açık hava ortamları tercih edilmeli. Kurban Bayramı’nda, maske ve sosyal mesafe kuralına bugüne kadar olduğundan daha fazla ihtiyacımız var." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.