BAYRAM UYARISI:   Komşu ziyaretleri risk oluşturuyor

BAYRAM UYARISI: Komşu ziyaretleri risk oluşturuyor

Koaceli’de tüm ilçelerde vaka sayılarının azalmaya başladığını açıklayan İl Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, ancak yüz yüze görüşmelerin, komşu, arkadaş, aile ziyaretlerinin ciddi risk oluşturduğuna dikkat çekti.

Yaklaşan Ramazan Bayramına da dikkat çeken Pehlevan, kısıtlamaya rağmen bayramlaşmalar yapılırsa alınan tedbirler ve yaşanan vaka düşüşlerinin hiçbir anlamının kalmayacağı uyarısı yaptı.

 

YOĞUN BAKIMDA DÜŞÜŞ YOK

 Ülke genelinde vaka sayılarının düşmesi ile birlikte Kocaeli’de de vakaların düştüğünü açıklayan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Pozitif vaka sayısında düşüş yaşanıyor. Aynı zamanda hastaneye yatış oranlarında da düşüş var. Ancak henüz yoğun bakım oranlarında düşüş yaşanmaya başlamadı. Bu hafta sonuna kadar alınan önlemlerin sonuçlarını almaya başlayacağız. Tam kapanmanın ilk verileri bu hafta sonu çıkmaya başlayacak” dedi.

 

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEYİN

Şu andaki bulaş zincirinin genellikle aile, arkadaş, akraba, komşu ziyaretlerinde olduğunu gördüklerini aktaran Op. Dr. Pehlevan, şunları söyledi: “Mümkünse bu kapanma döneminde bu ziyaretleri yapmayalım. Şu anda görev vatandaşlara düşüyor. Bir çay içimlik ziyaretlerin dahi yapılmaması gerekiyor. Yüz yüze sohbetler ve görüşmeler bulaş riskini artırıyor. Mutant virüs hızlı yayıldığı için bu tür görüşmeleri mümkünse yapmayalım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.