Bayram tadında nice bayramlara

Bayram tadında nice bayramlara

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayram ziyaretlerinde Temizlik, Maske, Mesafeye kurallarına uyulmasını isterken Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de bayram günlerinin virüsün yeniden yayılma günleri olmaması yönünde uyarıda bulundu.

 

 

İslam dünyasında büyük bir sevinç ve dayanışma içerisinde kutlanan Kurban Bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10.gününden itibaren 4 gün kutlanır. Diğer bir anlatımla Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününde başlayan Kurban Bayramı 4 gün devam eden bir bayramdır. Zilhicce ayının 9. gününe (bugüne) "Arife Günü" denmektedir. Bayramdan bir önceki gündür. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ise "Eyyam- nahr" denir. Kurban Bayramı ayrıca Müslümanların her yıl "Hac " görevlerini yerine getirdikleri vakittir. Hac, Mekke'ye gidilmek suretiyle ve Kabe'nin tavafını da kapsayan bir ibadettir. Hac farizasını yerine getirmekte olan Müslümanlar kurbanlarını da Mekke'de keserler. Kurban bayramı dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlar tarafından aynı anda büyük bir coşku ile kutlanır.

“TEMİZLİK, MASKE, MESAFEYE”

Ancak pandemi nedeniyle bu yılda Kurban Bayramı’nda bir dizi tedbirler uygulanarak kutlanacak. Kurban Bayramı vesilesiyle açıklamada bulunan protokol üyeleri vatandaşların hem bayramı kutladı hem de tedbirlerin elden bırakılmamasını yönünde uyarıda bulundu.  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kıymetli Kocaelililer; sevdiklerimizle aramıza kapanamaz mesafelerin girmemesi için yapacağımız bayram ziyaretlerinde Temizlik, Maske, Mesafeye ve özellikle tatilde yapacağımız yolculuklarda trafik kurallarına riayet edelim. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Kocaelili hemşehrilerimin Kurban Bayramını gönülden kutlar; bayramın ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sevgi, hoşgörü, kardeşlik, huzur, güven, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eder, selam ve sevgilerimi sunarım” dedi.

“BURUK BİR ŞEKİLDE KUTLUYORUZ”

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, “Mübarek Kurban Bayramını bu yıl da tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını gölgesinde buruk bir şekilde kutluyoruz. Hem kendimizin hem de sevdiklerimizin hayatını tehlikeye atmamak için özellikle yakın temas ile bayramlaşmaktan kaçınmalıyız. Bu bayramı, eski bayramlar gibi kutlarsak, virüsün yayılma hızı artabilir. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalıdır. Tedbirlere uyarsak sonrasında inşallah daha güzel bayramlar göreceğiz. Tüm Gebzeli hemşerilerimin, Kurban Bayramını en içten duygularla kutlar, bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diler, selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.