Bayram, “Sapanca’dan 30 milyon metreküp su alacağız”

Bayram, “Sapanca’dan 30 milyon metreküp su alacağız”

 İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, müdür yardımcıları ile birlikte İSU’nun yaptığı çalışmalar ve yaşanan kuraklıkla ilgili bilgi verdi. İl...

 

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, müdür yardımcıları ile birlikte İSU’nun yaptığı çalışmalar ve yaşanan kuraklıkla ilgili bilgi verdi. İl genelinde yaşanan kuraklık nedeni ile Yuvacık Barajında 23 milyon 570 bin metreküp su kaldığını belirten Bayram, 30 Ağustos’ta Sapanca’da üçüncü pompayı açacaklarını söyledi. Sapanca’dan 30 milyon metreküp su alma hakları olduğunu belirten Bayram, şu ana kadar 5,5 milyon metreküp su alındığını kaydetti. yıl sonuna kadar kesinlikle su sıkıntısının yaşanmayacağını belirten Bayram, halkın suyu tasarruflu kullanmasını istedi. Köylere su israfı yapılmaması için kahvelere ilanlar astıklarını ifade eden Bayram, vatandaşların hassasiyet göstermesini istedi. Bayram, Yuvacık Barajı’nın 18 Ocak’ta Büyükşehir’e devrolacağını belirtti. 

ŞİDDETLİ KURAKLIK VAR
Yaşanan yoğun kuraklık nedeni ile vatandaşa su yetiştirmek için can ve başla çalıştıklarını söyleyen Bayram, basında çıkan haberlerde yanlış bilgilendirmelerin olduğunu kaydetti. kış aylarında özellikle Yuvacık havzasında yeteri kadar kar yağışı olmadığını ve çok süratli bir şekilde eridiğini söyleyen Bayram, “Baraj yapıldığından beri ilk kez dolmadan inişe geçti. Derelerden gelen su miktarında yüzde 100 iniş oldu. Sadece Yuvacık’ta değil, diğer su kaynaklarımızda da var. Köylerde de şiddetli kuraklık kendini göstermeye başladı. Hava sıcaklığı su sarfiyatını yükseltti” dedi. 

30 AĞUSTOS’TA ÜÇÜNCÜ PONPA AÇILIYOR
17 Ağustos itibariyle 24 milyon 100 bin metreküp su olduğunu ifade eden Bayram, “441 bin metreküp suyu şehre veriyoruz, baraja 60 bin metreküp su geliyor. 127 bin metreküp su ise Sapanca’dan alınıyor. Bu ayın sonunda Sapanca’dan üçüncü pompayı açacağız ve elimizdeki suyu rezerv haline getireceğiz. Yılı bu şekilde su sıkıntı yaşanmadan geçirmek istiyoruz. Kentin büyük bölümüne buradan hizmet veriyoruz. Yaşanan kuraklığa rağmen su kalitesinde bir sıkıntı yaşanmayacak. Senenin sonuna kadar halkımız bir sıkıntı yaşamayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.