Bavaş’ın binası Bavaş’ın binasını sarstı

Bavaş’ın binası Bavaş’ın binasını sarstı

Gebze’de Nasrettin Bavaş’a ait Bavaş İnşaat tarafından yapılan yeni binanın kazı çalışması, Nasrettin Bavaş’ın da oturduğu Flamingo Apartmanı sakinlerine kabus yaşattı. Bavaş, “Toprak çökmesi 1-1.5 metre içeride aslında kendi yerimizde yaşandı.

Gebze’nin Osman Yılmaz Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde Başaranlar’a ait arsa üzerinde Bavaş İnşaat tarafından kat karşılığı yaptırılan binanın kazı çalışmasında Nasrettin Bavaş’ın da oturduğu Flamingo Apartmanı’nın kullanım alanı civarında göçükler meydana geldi. Müteahhit Nasrettin Bavaş endişe verecek bir durum olmadığını söyledi.

TOPRAK ÇÖKTÜ

Gebze’nin Osman Yılmaz Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde ilginç bir inşaat kazası hadisesi yaşandı. Cadde üzerinde, Gebze eski Öğretmenevi’nin hafif çaprazında, Başaran Ailesi’ne ait arsa üzerinde Nasrettin Bavaş’a ait Bavaş İnşaat tarafından kat karşılığı yapılan binanın kazı çalışmaları esnasında hemen arkasındaki Flamingo Apartmanı’nın kullanım alanı ve temel yakınlarında toprak çöküntüsü meydana geldi.

BAVAŞ DA FLAMİNGO SAKİNİ

Edinilen bilgiye göre bugün sabah saatlerinde aralarında Nasrettin Bavaş’ın da bulunduğu Flamingo Apartmanı sakinleri güne büyük bir gürültüyle başladı. Önemli kısmı uykularından uyandı. Girişi Millet Caddesi üzerinden olan, arka cephesi İstanbul Caddesi’ne bakan ve Bavaş İnşaat tarafından yapılan inşaata bitişik konumdaki apartmanın bahçesinde, çocuklar için oyun gruplarının bulunduğu park alanının yarısı ile istinat duvarı çöktü.

22 DAİREDE 80-100 KİŞİ

Apartman sakinleri bir süre önce de inşaatın Atatürk Caddesi’ne bakan yönünün sağ tarafında 15 kadar ağacın kazı çalışmaları esnasında sökülüp atıldığını, güçlendirilme yapıldığı öne sürülen sol tarafta ise bugün sabah saatlerinde vakanın yaşandığını söyledi. 22 dairede 80-100 arası yurttaşın yaşadığı apartmanda apartman sakinleri can güvenliği endişesi duyarken vakanın ardından gerekli yasal işlemleri için girişimde bulunulduğu öğrenildi.

YAN TARAFINDAKİ KİRMANİ’DE

İKİ SENDİKANIN ŞUBESİ VAR

Öte yandan risk altında bulunan bina bir veya Flamingo Apartmanı ile sınırlı değil. Söz konusu inşaat arsasının tam yanında, Atatürk Caddesi, 48 numaradaki Kirmani Apartmanı’nda da risk olasılığı büyük. Bina içinde dördüncü katta DİSK BMİS Gebze 1 No’lu Şubesi ile ikinci Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası’nın İstanbul Anadolu Yakası/Gebze Şubesi faaliyet gösteriyor.

 

BAVAŞ: RİSK YOK

Öte yandan Bavaş İnşaat’ın sahibi Nasrettin Bavaş vakaya dair gazetemize yaptığı açıklamada, “Kendi yerimizde bir metre toprak kayması oldu. 1.5 metre beride, çocuk oyun grubunun yer aldığı dolgu yerde yaşardı. Belediyeye haber verdik ve çalışmanın sürebileceğini söylediler. Herhangi bir can güvenliği riski yok” dedi. (Haber Merkezi)

 

bina-3.jpgbina-5.jpgbina-6.jpgbina-7.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.