Battaniyeli doğalgaz zam protestosu

Battaniyeli doğalgaz zam protestosu

Doğalgaz zammını protesto etmek isteyen grup battaniyelerle basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına açıklamayı EMEP İl Başkanı Arzu Erkan yaptı.

Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi(HDP), Sol Parti ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nin(SYKP) çağrısıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşu(STK) ve vatandaşın katılımıyla doğal gaz zamları ve artan fatura ücretleri protesto edildi. Yürüyüş Yolu üzeri Belediye İş Hanı önünde toplanan grup battaniyelerle protesto etti. Grup adına açıklamayı EMEP İl Başkanı Arzu Erkan gerçekleştirdi.
HER GÜN ZAM VAR
Erkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Her güne yeni bir zam haberi ile başlıyoruz. Temel tüketim ürünleri ve hizmetlere gelen zamlar artık yaşamımızı katlanılamaz hale getirdi. Bizler; yani, bu kentin işçileri, kamu emekçileri, kadınları, gençleri, emeklileri, işsizleri. Yani emekçileri. Artık yeter, Geçinemiyoruz diyoruz. Hepimiz birer hesap uzmanı olduk. Kolay değil tabi ki, 2 bin 324 lira asgari ücretle bir haneyi geçindirebilmek. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı, yani açlık sınırı 2 bin 219 lira. 2020 için bize reva görülen asgari ücret ise bu rakamdan sadece 105 lira daha fazla. Bu ülkede asgari ücretle çalışanlar toplam ücretli çalışanların yüzde 47'ncisi. Bu şu demektir, bu ülkeyi yönetenler milyonlarca işçiyi ve ailesini açlığa mahkum etmişlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.