Başkanvekili Haydar Akar teşekkür etti

Başkanvekili Haydar Akar teşekkür etti

Geçtiğimiz ay TBMM Başkanvekili olarak seçilen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclisin tatile girmesinin beklendiği son hafta da Başkanlık kürsüsündeki ilk mesaisini de yaptı.

Akar, Meclis Genel Kurulu açılışında Başkanvekili olarak seçilmiş olmasından dolayı duygularını Milletvekilleri ile paylaştı. Yaptığı konuşmasında Atatük’ü örnek veren TBMM Başkanvekili Akar şunları söyledi; ‘Değerli Milletvekilleri görüşmelere geçmeden önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili seçilmem nedeni ile duygularımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 24 Nisan 1920’de Meclisin açılışı sonrasında bu kürsüden yaptığı ilk konuşmasında; Mondros Mütarekesinden Erzurum Kongresine, Erzurum Kongresinden İstanbul’un işgaline ve Meclisimizin açılışına kadar tüm aşamalarıyla Kurtuluş mücadelesini ve belgelerini Milletine açıklamıştır. Yani açıldığı ilk andan itibaren yüce meclisimizin görevi Büyük Önder Atatürk’ün de göstermiş olduğu gibi milletine hesap vermek olmuştur. ’dedi.

KURTULUŞ SAVAŞINI YÖNETEN MECLİS

Türkiye Büyük Millet Meclisinin anlam öneminden bahseden Akar, Bu meclis barut kokularının üzerinde hissedildiği savaş günlerinde, başkanı Atatürk’e acımasızca en sert şekilde hesap soran bir meclistir.

Bu Meclis, dünyada örneği olmayan büyük bir Meclistir. Kurtuluş Savaşı sırasında düzenli ordu kurmuş ve Kurtuluş Savaşını yönetmiş bir Meclistir.

Bu Meclis, laik, çağdaş cumhuriyetin, demokrasinin, ulusal egemenliğin en büyük yapıtıdır.’ sözleri ile TBMM’ nin dünya da örneğinin olmadığını söyledi.

Kurtuluş Mücadelesini yöneten ve Cumhuriyeti ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin bugün Meclis Başkanvekilliği görevinde bulunmaktan büyük onur duyuyorum diyen Başkanvekili Akar, beni bu göreve seçen 83 Milyonun temsilcileri siz Milletvekillerine teşekkür ederim, dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.