Başkan’dan özel eğitim sınıfına özel ziyaret

Başkan’dan özel eğitim sınıfına özel ziyaret

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan Zafer İlköğretim Okulu, Özel Eğitim Sınıfını ziyaret ederek "Benimle Bir Gün Geçirir Misin?" etkinliğine katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinlikleri kapsamında engelli bireylerle bir araya gelen Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan yapılan farkındalık yürüyüşünün ardından Zafer İlköğretim Okulu Özel eğitim sınıfını da ziyaret ederek özel çocukların "Benimle Bir Gün Geçirir Misin?" etkinliğine katıldı. Etkinliğe Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kızmaz, AK Parti ilçe Başkanı Erol Ölmez, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, öğrenciler, engelli bireyler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte özel çocuklarla aynı sıraları paylaşan protokol üyeleri, özel çocuklarla çimden adam yapmalarının ardından yapılan ikramı özel çocuklarla beraber yedi.

 

“YANINDA OLMAYA GAYRET SARF EDİYORUZ”

Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Turan, engellerin eğitim, sevgi ve ilgiyle aşılabileceğini ifade etti. Özel çocukların toplum içinde yaşadıkları sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Turan, “Her çocuğun annesi özeldir. Fakat özel çocukları anneleri çok daha özeldir. Özel çocuklarla ilgilenmek çok büyük sabır, şefkat ve sevgi gerektirir. Bu anlamda özel çocuklarımızın ailelerini ve eğitim veren öğretmenlerimizi tarif edilemez emekleri için tebrik ediyorum. İstiyoruz ki engeller kalpte olmasın. Böyle farkındalık etkinlikleri ile toplumumuzun dikkatini çekelim. Belediye olarak her daim özel çocuklarımızın, engelli vatandaşlarımızın ve hemşerilerimizin yanında olmaya gayret sarf ediyoruz” dedi.

 

“DUYARLILIK KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

"Benimle Bir Gün Geçirir Misin?" etkinliği hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Hüdaver Soylu ve okul özel eğitim öğretmeni Oya Akın, 3 Aralık dolayısıyla düzenlenen etkinlikte özel çocuklarla özel bir gün geçirilmesinin özel çocukları anlama da önemine değindi. 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olduğunu fakat kendilerinin özel çocuklar kelimesini kullanmayı tercih ettiklerini ifade eden Soylu ve Akın, “Bu bir farkındalık programıdır. Bir kutlama programı değildir. Farkındayız ve onların yanındayız. 7 yıldır bu etkinliği yapıyoruz. Amacımız çocuklarımızın toplumsal alanda var olduklarını sizlere de göstermek ve onlarla vakit geçirmenizi sağlamak biz farkındalık kadar duyarlılık kazandırmayı hedefliyoruz” dediler. Kumdan adamların yapılması ve özel çocuklarla yemek yenilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sonlandırıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.