Başkan Yıldızlı, Leyla Atakan’ı andı

Başkan Yıldızlı, Leyla Atakan’ı andı

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Türkiye’nin tek dereceli seçimle göreve gelen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve meclis üyeleri Feridun Özbay, Abdurrahman Yüksel, İsmail Kolaylı’nın 51. ölüm yıldönümleri sebebi ile bir mesaj yayınladı

Başkan Yıldızlı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara tanıdığı seçme ve seçilme hakkının yerel yönetimlerdeki sembolü hali gelen Leyla Atakan, Türkiye’nin tek dereceli seçimle göreve gelen ilk kadın belediye başkanıdır. 1963 yılında il genel meclisi üyeliği görevinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı olarak seçilen ve 1968 yılında ise İzmit Belediye Başkanı olarak kentimize önemli hizmetler veren Leyla Atakan’ın ismi bugün hala örnek alınmaktadır.

 

“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİ GÖSTERMİŞTİR”

Kocaeli Verem Savaş Derneği, Kocaeli Fuarı gibi kent ile bütünleşen birçok çalışma Leyla Atakan’ın öncülüğünde hayata geçmiştir. Leyla Atakan ve Feridun Özbay, Abdurrahman Yüksel ve İsmail Kolaylı, geçirdikleri elim kazaya kadar 3 yıl boyunca kentimize sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl olacağını göstermiş, herkesin sevgisini ve saygısını kazanmıştır. İzmit'ten seçilen Türkiye'nin tek dereceli seçimle göreve gelen ilk kadın belediye başkanı ve eski il başkanımız Leyla Atakan ile meclis üyesi arkadaşları İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ve Abdurrahman Yüksel’i ölüm yıl dönümlerinde kentimize kattıkları değerler için saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

anma.jpeg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.