Başkan Üzülmez, UEFA 2024’e destek

Başkan Üzülmez, UEFA 2024’e destek

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hazırlanan Avrupa Futbol Şampiyonası tanıtım broşüründe Kocaeli için hazırlanan tanıtım dosyasında Kartepe kapak oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hazırlanan Avrupa Futbol Şampiyonası tanıtım broşüründe Kocaeli için hazırlanan tanıtım dosyasında Kartepe kapak oldu.

SANAYİ VE TURİZM KENTİ

Broşürde “Kocaeli; Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Marmara Denizi’nin ve Marmara Bölgesi’nin doğusunda yer alan bir kenttir. 3.623 km2 yüzölçümüne sahip Kocaeli’nin nüfusu 1,7 milyondur. Bunun yanı sıra Derince Limanı'yla da dünyanın dört bir yanına deniz yolu bağlantısı kurulmuştur. Yüzölçümü açısından küçük bir il olan Kocaeli, gerek sanayi sektöründeki üretim ve katma değer, gerekse bu sektörde çalışan insan açısından sadece Türkiye için değil, dünya için de ilginç bir örnektir. Doğal güzellikleri, plajları, yaylaları, Kartepe kayak merkezi ve tarihi eserlerinin yanında Karadeniz ve Marmara Denizi’ne olan kıyıları ile Kocaeli ticaret, kültür ve turizm açısından da ayrı bir önem taşımaktadır” sözlerine yer verildi.

EYLÜL 2018'DE BELLİ OLACAK

UEFA Yönetim Kurulu'nun EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkeyi Eylül 2018'de açıklayacağı belirtildi. EURO 2024’e aday olan Türkiye hazırlanan tanıtım kataloğunda Kartepe’nin önemli bir yer tutması dikkat çekiyor. Türkiye’nin EURO 2024’de aday olmasının çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Bu büyük organizasyonda kentimizin de yer alması çok önemlidir. Kartepe’mizin Kocaeli’nin tanıtımında öncelikli gösterilmesi bizleri sevindirmiştir. Bizlerde bu büyük organizasyonda üzerimize düşen her görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bu şampiyona dünya arenasında ülkemizin geldiği noktaya göstermesi bakımından çok önemli bir tanıtım aracı olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.