Başkan Köşker engellilerin yanında

Başkan Köşker engellilerin yanında

 Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Giresunlular Federasyonu Gençlik Kolları’nın düzenlediği Engelliler Haftası etkinliğine katıldı. Federasyonun...

 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Giresunlular Federasyonu Gençlik Kolları’nın düzenlediği Engelliler Haftası etkinliğine katıldı. Federasyonun gençlik kolları başkanı Mustafa Can’ın ev sahipliğinde Beylikbağı Parkı’nda düzenlenen kahvaltıya konuk olan Başkan Köşker, engelli vatandaşlarla sohbet etti. Can’ın açılış konuşmasının ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, göreve geldikleri günden bu yana Gebze’deki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Engelli vatandaşları evlerinden çıkartarak toplumsal hayat entegre edecek çalışmalar için çaba harcadıklarına değinen Başkan Köşker, bunun ilk adımının olarak hizmete soktukları engelli taşıma aracı olduğuna dikkat çekti. Engelli taşıma aracıyla, engelli vatandaşların ulaşım engelini bir nebze olsun gidermeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Köşker, alınacak yeni araçla bu hizmetten daha fazla engelli vatandaşın yararlanmasını sağlayacaklarını söyledi.

ENTEGRE EDECEK ÇALIŞMALAR

 

Gebze genelindeki mahalle, sokak ve caddeleri hissedilebilir yüzey ve rampalarla donattıklarını ifade eden Başkan Köşker, engelli çocukların yaz aylarında gönüllerince eğlenerek spor yapabilmeleri için yaz spor okullarını onların emrine sunduklarını da sözlerine ekledi. Engelli ailelerinin yanlarında olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Köşker, “Engelli evladı olan anne babaların şefkati ve evlat sevgisi bizleri duygulandırıyor, gözlerimizi yaşartıyor. O ana babaların yanında olmak, destek olmak, var olan imkanları onlara sunmak bizlerin önceliği” dedi. Başkan Köşker, evlerinden dışarı adım atmamış engellileri topluma entegre edecek özel projeler ve çalışmalar yapacaklarına da konuşmasında değindi. Konuşmaların ardından Başkan Köşker, toplantıya katılan engelli vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi, sorularını cevaplandırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.