Başiskele Belediyespor Süper Lig’e çıktı: 2-1

Başiskele Belediyespor Süper Lig’e çıktı: 2-1

1.Küme Play-Off eleme maçında önceki gün Başiskele Belediyespor ile Derince Birlikspor karşılaştı. Kazanan takımın Süper Lig’e çıkacağı maçta Başiskele Belediyespor, rakibini 3-1 yendi, yıllar sonra yeniden ismini Süper Lig’e yazdırdı.

1.Küme A Grubu’nda sezonu ikinci sırada bitiren Başiskele Belediyespor ile C Grubu’nun üçüncüsü Derince Birlikspor, Süper Lig’e yükselme eleme maçında kozlarını Cephanelik Stadı’nda paylaştı. Çok soğuk havaya rağmen iki takım taraftarları ve spor severlerin çok büyük ilgi gösterdiği karşılaşmanın ilk yarısında karşılıklı goller vardı, devre 1-1 sona erdi. Başiskele Belediyespor, ikinci yarıda Cihat Genç’in serbest atıştan attığı golle maçı 2-1 kazandı.

 

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER

Bu sezon genç oyuncularla 1.Küme’de mücadele eden Derince Birlikspor, Play-Off maçına da lig kadrosuyla çıktı. Başiskele Belediyespor ise Play-Off öncesinde kadrosunu Furkan Filiz gibi tecrübeli bir oyuncuyla güçlendirdi. Furkan Filiz, ilk yarıda 40 ve 41’inci dakikalarda iki net fırsattan yararlanamadı. Furkan Filiz, 43’de ise bahadır Mısırlıoğlu’nun ortasında kafayla topu ağlara gönderdi. D.Birlikspor 45+1’de kornerden gelen topta stoperi Miraç Uğur’u kafa golüyle eşitliği sağladı, devre 1-1 bitti.

 

D.BİRLİK KAÇIRDI, BAŞİSKLE ATTI

Maçın ilk yarısında kadrosunda daha tecrübeli oyuncuları bulunduran Başiskele Belediyespor daha baskılı ve etkili oynadı. İkinci yarıda ise oyunda denge vardı. 60’da D.Birlikspor’un orta saha oyuncusu Ömer Faruk, çalımlarla ceza sahasına girdi, kaleci Veysel ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atamadı. Bu atağın bir dakika sonrasında Başiskele Belediyespor, ceza sahası dışında serbest atış kullandı. İkinci yarı oyuna giren Cihat Genç, topu filelere gönderdi, Başiskele yeniden öne geçti.

 

EŞİTLİK SAYISINI BULAMADI

Maçın son bölümlerine 2-1 geride giren Derince Birlikspor, eşitlik sayısı için baskı kurmaya çalıştı. Özellikle kanat oyuncusu Mehmet Emir’in getirdiği toplarda tehlike yarattı. 63’de bu oyuncunun şutunda kaleci Veysel Boz başarılıydı. Başiskele, son bölüm de Yunus Çelik ile net bir fırsattan yararlanamadı. Son dakikaları çok büyük çekişmeye sahne olan maçı Başiskele Belediyespor 2-1 kazanıp, Süper Lig biletini alan takım oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.