Basının etkisinin basın  tarafından azaltılmasıdır

Basının etkisinin basın tarafından azaltılmasıdır

- Örgütlenme herkesin en doğal hakkıdır. Ancak bunu ilçe ilçe ayrıştırarak yaparsanız, o örgütlenmenin kamuoyuna, bürokrasi, siyaset ve ekonomi dünyası ile halk nezdinde etkisini bizatihi siz azaltırsınız.

Mesleki örgütlenmede KOGACE kurumsalında neden tek çatı?

 

-        Tek çatı, çünkü güçlü bir birlikteliğin yaratacağı değerler çok daha farklı olur. Bölünmüş güç, güç değildir. Herkes kendi tarlasında oynamayı sürdürürse, gereken ürünü elde etmek şansını yakalamak da imkansız hale gelir.

 

-        İlçelerdeki gazeteci dernekleri?

 

-        Örgütlenme herkesin en doğal hakkıdır. Ancak bunu ilçe ilçe ayrıştırarak yaparsanız, o örgütlenmenin kamuoyuna, bürokrasi, siyaset ve ekonomi dünyası ile halk nezdinde etkisini bizatihi siz azaltırsınız.

 

-        "Tek çatı hantallaşmayı getiriyor, her ilçenin sorunları ve çozümü farklı" diye düşünüyorsanız, tek çatıdaki örgütlenme içinde ilçeler için görevlendirmeler yapıp sorunları yerinde çözer ve oralardaki mesleki prestiji korur, hatta giderek geliştirip sağlamlaştırırsınız. Yoksa "çoklu baro" projelerinin ortaya çıkardığı itibar yitimini gazeteci olarak da yaşamaya baslarsınız. Ki bu süreç, bazı ilçelerde dertleri farklı olan kimi meslekdaşlarımızca zaten yapılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.