BASININ BEBEĞİ İÇİN ÇOĞU BİTTİ, AZI KALDI!  5/1’i bitti. 5/4’ü kaldı  El atılmasını, istiyorum

BASININ BEBEĞİ İÇİN ÇOĞU BİTTİ, AZI KALDI! 5/1’i bitti. 5/4’ü kaldı El atılmasını, istiyorum

Gölcük’te ikamet eden; aslen Karslı Öznur Özcan ile aslen Kastamonulu Yiğitcan Özcan’ın SMA Tip 2 teşhisi konan tek oğulları için bugüne kadar hedeflenenin beşte biri toplandı. Öznur anne, “çoğunun gidip azının kaldığına” inanıyor: “Çok fazla insanın az parasıyla bu kampanyanın biteceğine inanıyor, bize de el atılmasını istiyorum” diyen anneye gazeteci Uğur Ulusoy da el attı

Kars, Merkez, Ölçülü Köyü’nden Öznur Özcan ile Kastamonu eşrafından Yiğitcan Özcan’ın SMA Tip 2 teşhisi konan tek oğulları için bugüne kadar hedeflenen paranın yüzde 23'ü toplandı. Aile, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde ikamet ediyor. Öznur anne ile; Kocaeli Kitap Fuarı alanında açtıkları stant önünde konuştuk...

mehmet-aslan-ozcan-9.jpg

Öznur anne, “çoğunun gidip azının kaldığına” inanıyor: “Çok fazla insanın az parasıyla bu kampanyanın bitebileceğine inanıyor, Türk halkının bize de el atmasını istiyorum.”

İLK 13 AY NORMAL BİR

BEBEK GİBİ BÜYÜDÜ

mehmet-aslan-ozcan-3.jpg

Öznur Özcan…

26 yaşında, lise mezunu.

Bir restaurantta şef olarak görev yapan, ön lisans mezunu 27 yaşındaki Yiğit Özcan’ın eşi…

Çocuğu dünyaya geldikten sonra, çalışmıyor.

Mehmet Aslan; Öznur – Yiğitcan Özcan çiftinin ilk ve tek çocuğu.

İlk 13 ay, normal bir bebek gibi büyüdü.

TEŞHİSTE GECİKTİLER.

ISRAR ETTİM. SMA ÇIKTI

mehmet-aslan-ozcan-5.jpg

Motor becerilerini kaybettiğinden dolayı doktora götürdüklerinde, SMA Tip 2 tanısı, 18 aylıkken konuldu: “Yani o süreçte doktorlar, hemen teşhis koymakta geciktiler. Önceleri normal gördüler. Sonra benim ısrarım sonrası yapılan araştırmalarda SMA çıktı.”

ZOLGENSMA ALDIRMAK İSTİYORUZ

mehmet-aslan-ozcan-4.jpg

Öznur annenin sorularımız üzerine verdiği yanıtlar şöyle:

Ve Türkiye’deki ilaç yetersiz olduğu için, yüzde 60 oranında sadece hastalığın seyrini yavaşlattığı için bizler oğlumuza yurt dışındaki Zolgensma ilacını aldırmak istiyoruz.

O ilacın da maliyeti çok yüksek. Şu anda Türk Lirası ile 51 milyon oldu. Ama biz toplamamız gerekenin yüzde 23'ünü tamamladık. Geri kalanını da destekler ile tamamlayacağımıza inanıyoruz.

ZAMANLA DA YARIŞIYORUZ

gomme-foto.jpg

Oğlum 13.5 kilo sınırını geçmemeli ve ilacın 24 ay kriteri var. Şu anda oğlumuz 19 aylık ve 11 kilo. Zamanla da yarışıyoruz.

Diyetisyen tavsiyesiyle besliyoruz.

Bir çocuk olduğu için diyet listesini ister istemez algılayamıyor ve tabi ki başka şeyler de yemek istiyor. Ama sen annesi olarak, çocuğunun kilo almaması için vermiyorsun, veremiyorsun. Aç yatırma yalan değil, doğru. Yani şöyle aç yatırma. Çocuğuna istediği yiyeceği veremediğin için aç yatırma.

Mehmet Aslan da ne yazık ki her istediğini yiyemiyor.

mehmet-aslan-ozcan-8.jpg

- Diyet besine direniyor mu?

- Diyet besini yemesinde problem yok. Daha çok yemek istiyor ama yediremiyoruz.

MESLEK SAHİBİ ve BABA OLMA

OKULA GİTME… HAKLARI VAR

Sadece çok fazla insanın az parasıyla bu kampanyanın bitebileceğine inanıyorum. Destekleri bekliyorum. Türk Halkı’nın yardımsever bir halk olduğunu biliyor, bize de el atmalarını istiyorum. Oğlumun yaşama, yürüme ve okula gitme, meslek sahibi olma, baba olma hakları var. Bunları kaybetmemesi için, insanların yanımızda olmalarına ihtiyacım var.

10-20 LİRALARLA BİRİKİYOR

mehmet-aslan-ozcan-6.jpg

Bize, bugüne kadar çok fazla insanın az parası geldi. Yani en yüksek dekontumuz, 50 bin liradır. Bu da bir seferde edinilmesi çok zor bir meblağ. Varsa da ben bilmiyorum. 10 liralar, 20 liralarla birikiyor bu kampanyalar.

Hiçbir iş insanının verdiği bir bağış, destek olmadı. Öyle söyleyeyim. 50 bin lira da bir iş insanından değil normal, durumu iyi bir vatandaştan geldi.”



Bir çift mavi göz için kent yazarlarına çağrı

Uğur ULUSOY / Kocaeli Demokrat

ugur-ulusoy.jpg

Öznur Özcan’ın o çağrısına, “Bir el atın” çağrısına etkili bir yanıt ilimizin sevilen gazetecilerinden, Kocaeli Demokrat çalışanı Uğur Ulusoy’dan geldi. Ulusoy’un, “Bir çift mavi göz için kent yazarlarına çağrı” başlıklı yorumunun linki şöyle:

https://demokratkocaeli.com/makale/16967715/ugur-ulusoy/bir-cift-mavi-goz-icin-kent-yazarlarina-cagri



ÖMER ASAF KURTULDU. ÇINAR TOPUZ YÜZDE 90’I BULDU

Muhtar adayı 29 Ekim ilan

bütçesini Çınar’a yolladı

Gazetemizde ve haber sitemizde bir süre önceki “GÜDEF’te kupayı Dölekliler gönülleri Tekkeliler kazandı” başlıklı haberimizde özetle;

suleyman-2.jpg

“Kocaeli GÜDEF’in bu yıl ilkini düzenlediği futbol turnuvasında şampiyonluğu Gebze, Dölek Köyü Derneği edindi. Turnuvanın en centilmen iki takımından biri olan Kocaeli Tekkeliler Derneği, 2 bin TL para ödülünü Gümüşhaneli SMA savaşçıları Çınar Topuz ve Ömer Asaf Kara’ya pay etti. Topuz için 15 Ekim’de “Son 5 gün” uyarısı geldi. Kara, yüzde 90 ile “Kara’yı gördü.” diye yazmıştık.

Ömer Asaf yüzde 100’ü tutturdu, kurtuldu.

Çınar Topuz ise günümüz itibariyle yüzde 90’da.

suleyman-1.jpg

Hürriyet Mahallesi Muhtar Adayı Süleyman Emrah Kapıcı; her iki hemşerisine de bütçesi elverdiğince destekte bulunmuştu.

suleyman-3.jpg

Kapıcı, gazetemize bütçesinden 500 TL olarak tahsis ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilanının bedelini de, Çınar Topuz’a gönderip hemşerilerine ve duyarlı yurttaşlara; “Ha gayret. Anladınız siz onu” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.