Basın Onur Günü kutlandı

Basın Onur Günü kutlandı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını İzmit’te yapması dolayısıyla her yıl kutlanan Basın Onur Günü, bu yıl da kutlandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’te İzmit’te gerçekleştirmesi nedeniyle her yıl Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü bu yıl da kutlandı. Öncelikle Atatürk’ün İzmit’e trenle gelişini temsilen sabah 09.00’da İzmit Tren Garı’nda buluşan gazeteciler, yürüyerek Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’na geçtiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından KOGACE Başkanı Cemal Kaplan ve yönetimi Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı ve ardından Kasr-ı Hümayun’a geçildi.
GENİŞ  KATILIM
İzmit Kasr-ı Hümayun’daki törenin ev sahibi Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan’ın yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Usta Gazeteci Yavuz Donat, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Emel Şerife Akca, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, PTT Başmüdürü Adnan Sert, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve çok sayıda gazeteci katıldı.
KAPLAN TEŞEKKÜR ETTİ
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, “Dönemin 6 başyazarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile burada bir toplantı gerçekleştirdiler ve Cumhuriyetin temeli atıldı. Kocaeli basınının gerçekten önemli bir günü. Ben bugünün oluşmasında katkı veren geçmiş dönem başkanlarıma teşekkür ediyorum. Biz 1 yıldır yoğun bir çalışma içerisinde. İlk olarak söz verdiğimiz gibi Medya Evi’ni oluşturduk. Eğitim çalışmalarımızı yaptık. Drone eğitimi verdik. Bu Türkiye’de ilk defa yapılan bir eğitimdi. 48 sağlık kurumuyla anlaşmamız var. Kültürel etkinliklerimizi de yerine getiriyoruz. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
“MESLEK ÖRGÜTLERİNDE İRTİFA KAYBI VAR” 
Kaplan’ın ardından söz alan Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “97 yıl önce burada tarihi bir toplantı yapıldı. O tarihte ülkemizin durumunu hepimiz biliyoruz. Bu toplantı Milli mücadelenin önemli toplantılarından biri oldu. Yavuz Donat ile birlikte küresel gazeteciler konseyini oluşturduk. Ne yazık ki meslek örgütlerimizde irtifa kaybı var. Biz Küresel Gazeteciler Konseyi olarak biz geniş kapsamlı bir yapı oluşturduk. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti başından beri bu oluşumun içerisinde oldu” diye konuştu.
BASIN ÜLKE BİRLİĞİ İÇİN TARAF OLMALI” 
Dim’in ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “16 Ocak tarihinde yapılan çok önemli bir toplantı var. O gün Mustafa Kemal Atatürk’ün kafasında başka bir şey vardı. Hayalinde bir Türkiye vardı onları basın mensuplarıyla bir araya getirerek anlatmak ve yurttaşlarla paylaşmak istiyordu. Doğru mesajların iletilmesi anlamında basının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bu durum bizlere. Sadece ve sadece eleştirel noktadan bakan, kamuoyunun bilgilendirilmesini kendine görev edinmiş bir basın aynı zamanda ülkenin birliği için taraf bir basın olmalı. İktidarın doğrusunu, eğrisini anlatan basın ülkenin selameti için oldukça önemli bir görev ifa edebiliyor” dedi.6-094.jpg7-070.jpg3-241.jpg2-474.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.