Basın mensupları ayakta bekletildi

Basın mensupları ayakta bekletildi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce çürümeye yüz tutmuş tarihi mirasların restore edilip geleceğe bırakılan projeler Sırrı...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce çürümeye yüz tutmuş tarihi mirasların restore edilip geleceğe bırakılan projeler Sırrı Paşa Konağı’nda düzenlen programla kamuoyuna tanıtıldı. Düzenlenen toplantıda basın mensuplarının ayakta bekletilirken yapılan toplantıda Gebze’deki 7 tarihi yapımının restore edildiği açıklandı. 

 

TARİHİ YAPILAR KAMUOYUNA DUYURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği restorasyon çalışmaları ile tarihi mirasına sahip çıkan bir şehir olma özelliğiyle diğer illere örnek oluyor. Bu kapsamda Kocaeli’deki 1923-2013 yılları arasında restore edilen tarihi yapılar bir programla kamuoyuna duyuruldu. Yine Kocaeli’nin en önemli tarihi miraslarından biri olan Sırrı Paşa Konağı’nda gerçekleşen programda 1923 – 2002 döneminde Kocaeli’nde toplam 17 adet tarihi eser restore edildiğini 2002 – 2013 döneminde ise bu hizmetin ivme kazanarak 65 tarihi eserin restore edildiği kaydedildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.