Basın açıklamasında gergin anlar

Basın açıklamasında gergin anlar

 Gebze’de Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınlarında hayatını kaybeden 34 kişi için yapılmak istenen yürüyüş ve basın açıklamasında olaylar...

 

Gebze’de Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınlarında hayatını kaybeden 34 kişi için yapılmak istenen yürüyüş ve basın açıklamasında olaylar çıktı.

 

 

Geçtiğimiz cumartesi akşamı Yeniçarşı girişinde bir araya gelen ve aralarında BDP, HDK, EMEK, İHD, ESP ve çeşitli STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişilik bir grup Uludere’de yaşamını yitirenler için bir yürüyüş ve anma etkinliği yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş boyunca grup üyeleri slogan atarak Gebze Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Grup burada ilk önce yaşamını yitiren 34 kişi için mum yakarak bir dakikalık saygı duruşundan bulundu. Grup adına basın açıklamasını yapan Saniye Çelik açıklamayı yapmaya başladığı sırada engellemeler yapıldı ve açıklamanın ardından grup dağıldı.

 POLİS BARİKAT KURDU

Gebze Ülkü Ocağına bağlı bir grup Eski İnönü Çamlık Parkı’nda toplanarak basın açıklaması yapan grubun polis tarafından dağıtılmasını aksi takdirde kendilerinin dağıtacağını söylemeleri üzerine tansiyon bir anda yükseldi. İki grup karşılıklı slogan atarken polis iki grup üyelerinin birbirlerine yaklaşmaması için barikat kurdu. Zaman zaman polisin ülkücüleri sakinleştirmede yetersiz kaldığı görüldü.

DOSYA HAZIRLAYIP SAVCILIĞA VERECEĞİM

 

Basın açıklamasını yapan grup dağılmak istediği sırada polis diğer grupla karşılaşmamaları için yoğun güvenlik önlemi aldı. Gebze Ülkü Ocağına bağlı olan grup polislerle bir süre tartışırken ilçe emniyet müdür yardımcısı olduğu öğrenilin bir polis ülkücülere, “Pazartesi günü gelin emniyete bakın. Ben bunlarla ilgili dosya hazırlayıp savcılığa göndereceğim” dedi.  Grup ardından Türk bayrağıyla birlikte Eskiçarşı’da sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında AKP ilçe binasının önünde polis yoğun güvenlik önlemi alırken yürüyüş yapan grup yuh ve ıslık çalarak protesto etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.