Başçiftçi uyardı: İhale bitti.  Kazma kürek bekliyorlar

Başçiftçi uyardı: İhale bitti. Kazma kürek bekliyorlar

Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri CHP Meclis Üyesi İbrahim Başçiftçi kışladaki projenin hukuki detaylarını gazetemize değerlendirdi. Başçiftçi’ye, “Proje taslak mı, uygulama mı” diye sorduk

İbrahim Başçiftçi, “Bir aylık askı ve itiraz sürecinde değil proje üzerinde değişiklik; 1:1000’lik planlar üzerinden ihalenin gerçekleştiği ve hemen işe başlanacağına dair duyumlar var” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Örgütü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yarınki toplantısı öncesi adeta alarma geçti. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan önceki gün ilçe yöneticileri, İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan’ın da yer aldığı toplantıda Gebze Belediye Meclis Üyeleri; aynı zamanda KBB Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi ile Gebze BM CHP grup sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan ve Sinan Çeper ile bir araya geldi.

İKİ SAAT SÜREYLE BASIN

METNİ HAZIRLADILAR

İlçe Örgütü ve yönetimi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün basın toplantısındaki söylemlerini de merkeze alarak yaklaşık iki saat süreyle basın açıklaması metni üzerine çalıştı. O açıklama dün öğlen saatlerine doğru basına (3. sayfamızda) gönderildi. O çalışma sonrası Başçiftçi ve Çalışkan projeyi tüm detayları ile değerlendirirken belediyenin diğer çalışmalarından örneklemelerde de bulundu.

HUKUKÇU ARSLAN’A SORDUK

ÖNCE BAŞÇİFTÇİ YANITLADI

Başçiftçiye, daha doğrusu Avukat olmasından ötürü Saide Arslan Çalışkan’a “Proje taslak mı, uygulama mı? Perşembe günkü toplantıda onaylanan proje üzerinde değişiklik olur mu?” diye sorduk. Araya Halil İbrahim Başçiftçi girdi ve,  “Bir aylık askı ve itiraz sürecinde değil proje üzerinde değişiklik; 1:1000’lik planlar üzerinden ihalenin gerçekleştiği ve hemen işe başlanacağına dair duyumlar var” dedi.

DEMOKRASİ VE HUKUK

İŞLERSE PLAN DEĞİŞEBİLİR

Çalışkan ise aynı soruya dair değerlendirmesinde şunları kaydetti: “Proje askıya çıkacak. Askıya çıktığında itiraz söz konusu olabilir. Şayet demokrasi ve hukukun işlemesi durumunda, askı sürecindeyken inşaatının başlamaması halinde itirazlar üzerinden uygulama planında değişime gidilmesi olasıdır.”

BAŞINDAN İTİBAREN KONUYA VAKIFIZ

Başçiftçi’ye, “Projeyi açıklayan Orhan Tanış’ın Karamürselli olmasından sebep, Gebze’den yapılması gerekçesiyle eleştiriler oldu? Sizin bilginiz yok muydu?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Orhan Tanış konu komisyonda görüşüldükten sonra komisyonun görüşlerini bize iletti. Biz de ilçe örgüt yönetimimizle birlikte değerlendirip buradaki STK’lar ile tartışmak üzere gündeme aldık. CHP Gebze İlçe Örgütü’nün ve belediye meclis üyelerinin meseleye dair bir bilgi eksikliği söz konusu değil. Baştan beri konuya vakıfız.

AK PARTİLİ MECLİS

ÜYELERİ DE HABERSİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mayıs ayında 400 dönüm olarak planlanıyor. Ondan sonra 2018 yılının haziran ayında tekrar gündeme geliyor ama kabul edilmiyor. Eski ham haliyle kalıyor. Şimdi o ham halinden buraya, bu plan değişikliği yapılıyor.

Ben AK Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin de bundan haberi olmadığını düşünüyorum. Belki bir Mahmut Yandık’ın bu işten haberi var, diğer hiçbirinin haberi yok.

 

YERİN KULLANIM HAKKI GEBZELİ’NİNDİR

Başçiftçi ayrıca özetle şunları söyledi: “Gebze’de kışlanın kullanım hakkı Gebzeliler’e aittir. Gebzeliler’e ait bu yerin ilk önce altyapısının düzenlenerek afet bölgesi olarak kullanıma hazır hale getirilmesi lazım. Ardından; deprem olduğunda oranın konteyner kent olarak tertip ve düzeni sağlanmalıdır.

SİTEDEN E-5 BAĞLANTISI

PROBLEMLİ OLACAK

Ayrıca mevcut planlarda galericiler sitesi olarak belirlenen yerin terminale açılan caddeye cephesi olması nedeniyle Gebze Otobanı’nda yapılan güney yan yolunun Terminal Caddesi’ne verilmesi E-5’e bağlantıda problem olacaktır.

 chp-gebze-5.jpg

 

Orhan: ‘Sulandırırız’ tabi.

Gebze’de siyaset yapıyoruz

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan; CHP’li meclis üyeleri ile yaptığımız görüşmeyi dikkatle dinlerken bir detay için araya girdi: “AKP Gebze İlçe Başkanı aynı zamanda Gebze Belediye Meclisi AKP Grubu’nun da başkanıdır. Tepkiler açığa çıktıktan üç gün sonra açıklama yapıyor.

“İKİ GÜN SONRA”

DEMEK NE DEMEK?

Gebze’den bu kadar mı bi’habersin yani. ‘İki gün sonra açıklama yapacağım’ demek de ne demek? ‘Belediye başkanı orada ne dediyse aynısını söyledi. Belediye başkanından ayrı sadece, ‘Muhalefet bunu sulandırdı’ dedi. Onun deyimiyle, ‘Sulandırırız’ tabi. Sonuçta burası Gebze ve biz de Gebze’de siyaset yapıyoruz.”

SULANDIRAN SİZSİNİZ

TEPKİYİ KOYAN DA BİZİZ

Gebze Belediye Meclis Üyesi Avukat Saide Arslan Çalışkan da aynı konuya dair; “Bir de İlçe Başkanı (Recep Kaya’yı kast ediyor) ‘Sulandırıyorlar’ diyor. Sulandıran sizsiniz. Gebze kamuoyunun bilgisi ve ilgisinden kaçıran da sizsiniz. Büyükşehir’de oldubittiye getirmeye çalışan da sizsiniz. Tepkiyi koyan da biziz” diye konuştu.  

gokhan-orhan-001.jpg

Her bir galericiye 150

metrekare yer düşecek

Proje kapsamında yerinden ötürü çok tartışılan galericiler sitesinin bir dizi sıkıntılarla geleceğini kaydeden Başçiftçi, “20 senedir iktidarda olan AK Parti, köylerde planlama yapmamasından dolayı; galericilere de bulamazsın yer. Eğitim alanlarına da bulamazsın. İlk önce köyleri mahalle haline getirip, buradaki planları bitirip, insanları oralara teşvik edip ticaret alanlarının oralara sevk edebilseydin galerilere de yer olurdu, eğitim başta olmak üzere başka yerleri de düzenlemiş olurdun. 20 senedir bunlar yapılmadığı için galericiler sitesi, sanayinin içine sokulmaktadır.  

 SANA GELİNCE, “BEN YAPTIM OLDU!”

Gebze Halkı’nın görüşünün alınmamasından sebep bu plan üzerinde ne söyleyeceğimizi şaşırıyoruz. Kimsenin haberi yok. Gebze Halkı’nın haberi yok. Sana gelince, ‘Ben yaptım oldu!’

MECLİS DEĞİL, NOTER!

Öte yandan; Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi adeta “noterlik” kurumu haline getirilmiştir. Bu koşullarda başkan kendisi bir takım projeler yapsın, yaptırsın. Meclis’te onaylasın.

BİR GALERİCİYE 150 METREKARE

Galericiler sitesinin inşaat alanı, 60 bin metrekare. Gebze ve Gebze Bölgesi’nde 400 civarı oto galericiden söz ediliyor. Bir galericiye 150 metrekare gibi çok küçük yer düşecek ve alanı yeterli olmayacaktır.

Gebze’de olası depremde en az yüzde 10’luk kesim etkilenecek. Bu da bugünkü nüfusa oranla 40-50 bin kişi demektir. Orada bu nüfusu barındıracak altyapı yapılmalıdır.”

chp-gebze-8-001.jpg

YEMYEŞİL KALMALI: Belediye meclis üyeleri Halil İbrahim Başçiftçi, Saide Arslan Çalışkan ve Sinan Çeper kışlada hiçbir yapılanmanın olmaması gerektiğini savundu: “Biz böyle bir plan istiyoruz!”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.