“Başbakan istifa etsin”

“Başbakan istifa etsin”

  Eğitim-İş Kocaeli Şubesi yönetim kurulu toplantısı sendika başkanı Bilal Şener ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi....

 

 

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi yönetim kurulu toplantısı sendika başkanı Bilal Şener ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Şube başkanı Bilal Şener, Devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay'ı ölüm yıl dönümünde anarak "Kubilay, 83 yıl önce laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkma kararlılığı, bugün de ulusal birliğimizi ve Cumhuriyetimizi koruma kararlığımızı temel taşıdır" dedi.
 
Şener, son yapılan operasyona değinerek "Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini öne sürerek iktidara gelen AKP, geçen 11 sene içerisinde yolsuzlukları devletin tüm kurumlarına yaymıştır. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiası sonucunda para trafiği ile ayakta dura, ekonomik başarılarının asılsız olduğu anlaşılmaktadır" diye konuştu. 
 YOLSUZLUK BATAKLIĞI 
Şener, eleştirilerine devam ederek "AKP çevresi, Cumhuriyet tarihinde bir benzerine daha rastlanmayacak ölçüde vahim iddialar içeren tablodan adli süreci bekleyeceğiz değerlendirmesiyle sıyrılamayacaklardı. Bu skandal her aşamasının içerisinde olduğuna inandığımız Başbakan ve çevresi oluşturdukları bu yolsuzluk bataklığının içinde boğulacaklardır" şeklinde konuştu. 
 HÜKÜMET İSTİFA ETMELİ 
Şener, son olarak "Bakan çocuklarının gözaltına alındığı bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ardından Başbakan'ın derhal istifasını sunması kaçınılmaz olmuştur. Eğitim-İş olarak artık patlayarak dışa vuran bu kokuşmuşluğa karşı Hükümet İstifa söylemiyle tüm demokratik güçlerini temiz Türkiye'nin kurulması yolunda birlikte hareket etmeye davet ediyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.