Başbakan, Cumhuriyetin değerleriyle hesaplaşıyor!

Başbakan, Cumhuriyetin değerleriyle hesaplaşıyor!

 CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, dün Kanal B televizyonunda canlı yayına katıldı ve Türkiye’nin gündemindeki konularla ilgili çarpıcı...

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, dün Kanal B televizyonunda canlı yayına katıldı ve Türkiye’nin gündemindeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakanın, ‘kızlı-erkekli’ konusundaki açıklamalarına ilişkin Milletvekili Kaplan şöyle konuştu: “Başbakan öteden beri Cumhuriyet’in değerleriyle hesaplaşmanın derdiyle. Bu hesaplaşmayı yaparken de, çok inceden ve sinsi bir siyaset uygulayarak bu değerleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Gezi olaylarında başladı, alkol alanlara ayyaş, hakkını arayan öğrencilere ve vatandaşlara çapulcu dedi, gençlerin giyim tarzına müdahale etmeye başladı, kadınların nasıl doğum yapacağına, yeni evli çiftlerin kaç çocuk yapacaklarına karar verdi. Hamilelerin dışarıda gezip gezmemelerine... Şimdi de diyorlar ki, Müslüman ülkedeyiz benim anlayışımda kız ve erkeğin aynı yerde olma şansları yok” dedi.

YENİ TÜRKİYE’DEN NEYİ KASTEDİYOR?

 

Başbakanın ‘Yeni Türkiye’ deyimini de değerlendiren Milletvekili Kaplan, “Yeni Türkiye’den kastı, demokrasi, özgürlük, temel hak ve özgürlükler ise bu cümleye itiraz etmemiz söz konusu değil. Ama uygulamalara baktığımızda, bunlar yok. Öğrencilerin üniversitede düşüncelerini ifade etmeleri terör suçu sayılıyor. Basın mensuplarının iktidarın ekonomik ve sosyal programlarını eleştiren köşe yazarlarına darbeye yardım etme noktasında tutuyor. Bunun hangisi demokrasi?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.