Baro’ya 31 genç avukat üye oldu

Baro’ya 31 genç avukat üye oldu

Kocaeli Barosu’na son olarak 31 genç avukat üye oldu. Baro’nun salonu yetmeyince, tören KOTO’ya alındı. Yeni katılımlarla birlikte Kocaeli Barosu’nun kayıtlı üye sayısı da 1.816’ya yükseldi.

Türkiye’nin 9’uncu büyük barosu konumunda olan Kocaeli Barosu, yeni üyelerin katılımı ile daha da büyüyor ve güçleniyor. Baro’ya önceki gün de 31 genç üye katıldı. Normalde yemin ve ruhsatname törenleri, Baro’ya ait Av. Umut Gümüş Eğitim Salonu’nda yapılıyordu. Ancak yeni üyelerin çokluğu nedeni ile tören, KOTO Meclis Salonu’na alındı. Törene Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, yöneticiler, genç avukatların aileleri ve meslektaşları katıldı. Yeni katılım ile birlikte Kocaeli Barosu’na kayıtlı üye sayısı da 1.816’ya yükseldi. 
ETİK DEĞERLER ÖNEMLİ 
Genç meslektaşlarına hitaben konuşan Baro Başkanı Candemir, “96. yaşını kutlayacağımız; demokrasinin, özgürlüklerin, hukuk devletinin teminatı olan cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkacağınıza, yargı önünde adil yargılanma hakkının ve bağımsız savunmanın temsilcisi olduğu bilinç ve sorumluluğu ile mesleğinizi icra edeceğinize, meslek yaşamınız boyunca etik değerlere önem vereceğinize, Ailenin bir ferdi olarak Baromuz ve mesleğimiz için etkin çaba göstereceğinize inancım tamdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.