Barolar acil tahliye istedi

Barolar acil tahliye istedi

Kocaeli Barosu ile birlikte Türkiye’deki 33 baro ölüm orucundaki avukatlar Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik için acil tahliye istedi

Aralarında Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir’in de imzacı olduğu 33 baro başkanı tarafından Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik için açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Adil yargılanma hakkının sağlanmasını, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın Adli Tıp Kurumu raporu uyarınca ivedi bir biçimde tahliye edilmesini talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Açıklama şöyle;

 

“Meslektaşlarımız Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik “Adil Yargılanma” talebi ile başlattıkları açlık grevini 5 Nisan “Avukatlar Günü”nde “ölüm orucuna” çevirdiklerini de hepimiz biliyoruz.

ATK’nun yaptığı muayene sonucunda “hapishanede kalamaz” raporu vermesine rağmen, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, tahliye yerine, hastanede zorla tutularak tedavi edilmelerine karar verdiğini de yaşadık ve gördük. Bu kararla birlikte her iki meslektaşımız halen hapishane koşullarından daha ağır koşullara sahip mahkûm koğuşu denen hava olmayan hücrelerde iradeleri dışında tutuluyorlar.

YAŞATMAK BİR SORUMLULUKTUR

Bugün artık biliyoruz; Ebru ve Aytaç hızla geri dönülemez olana doğru gidiyorlar. Risk altında olan sadece Ebru ve Aytaç’ın hayatları değil, savunma hakkının ta kendisidir. Çünkü meslektaşlarımızın talebi tüm yurttaşların ihtiyacı/hakkı olan adil yargılanma hakkıdır. Bu nedenle de haklı ve yerine getirilmesi son derece basittir. Bugün ise vicdan sahibi herkes için Ebru ve Aytaç’ı yaşatmak bir sorumluluktur.

İVEDİ ŞEKİLDE TAHLİYE

Bizler baro başkanları olarak bu sorumluluk bilinciyle tüm yetkililere çağrıda bulunuyor: Adil yargılanma hakkının sağlanmasını, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın Adli Tıp Kurumu raporu uyarınca ivedi bir biçimde tahliye edilmesini talep ediyor ve tahliyeleriyle birlikte meslektaşlarımızın yaşamları hakkında aldıkları bu kararı yeniden değerlendirmeleri için ısrarcı olacağımızın teminatını veriyoruz. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.