Baro etkinliklerini Gebze’ye çekeceğim

Baro etkinliklerini Gebze’ye çekeceğim

Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi’nin yürütme kuruluna Nisa Bülbül’ün listesinden aday olan Mustafa Öztürk, “Gebzeli avukatlar olarak baroya uzak kalıyoruz. Amacım mesafeyi kısaltmak. Baro etkinliklerini Gebze’ye çekmek için çaba sarf edeceğim" dedi

6010-004.jpg

Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi’nin yürütme kuruluna Nisa Bülbül’ün listesinden aday olan Gebzeli Avukat Mustafa Öztürk, “Gebzeli avukatlar olarak baroya uzak kalıyoruz. Bir mesafe var, amacım mesafeyi kısaltmak. Baro etkinliklerini mümkün olduğunca Gebze’ye çekmek için çaba sarf edeceğim” dedi 

Mustafa Öztürk, Nisa Bülbül’ün listesinden Kocaeli Barosu Gençlik Meclisi’nin Gebzeli adayı. Sohbete zaman zaman dâhil oldu. Çoklu baroya karşı tavrı net: “Baro sendika değil, kamusal destek örgütü. Kocaeli Barosu, Türkiye Barolar Birliği ile temsil ediliyoruz. Tek çatı altında menfaatimize çalışan baro ve birlik var. Çoklu baroya karşıyım.”

 6016-001.jpg

-        Avukatlık mesleğini neden tercih ettiniz?

 

-        Hukuk okumayı çok istiyordum. Doğduğumdan beri adaletsizlik var ve her zaman olacak. Hukukun tanımı da belli: Adalete yönelmiş toplumsal düzen. ‘Adalete yönelmiş’ denmiş olması da, hiçbir zaman adaletin sağlanamayacak olmasındandır. Küçüklüğümden beri üzeri kapatılan adaletsizlikler gördüm ve susmak istemedim…

 

-        Neler gördünüz, örnekler misiniz?

 

-        Örneğin; okulda iki öğrenci arasında kavga olduğunda kişiler arasında iltimas olabiliyor. Taraflardan birinin sosyo ekonomik statüsü, okulda başarı derecesi, ebeveynlerinin konumu da adaletsizliği getirebilir. Öğrencinin anne babası aynı okuldadır örneğin.

 

-        Gençlik meclisi yürütme kuruluna neden adaysınız ve niçin bu ekiptesiniz?

 

-        Savunma için bu mesleği seçtim ve yine bu sebepten ötürü bu ekipteyim. Ekipte Gebze temsilcisi olarak görünüyorum. Gebze’yi biliyorum. Gebze için bir şeyler yapacağım. Gebze’yi arada kalmış bir bölge olarak görüyorum. İstanbul’a yakın bir Kocaeli ilçeyiz. Jeopolitik konum olarak çok değerli bir bölgedeyiz.

 

-        Gebze özeline inecek olursak; meclis yürütme kurulu üyeliğine seçilirseniz Gebze için ne yapmaya çalışacaksınız?

Gebzeli avukatlar olarak baroya uzak kalıyoruz. Bir mesafe var, amacım mesafeyi kısaltmak. Baro etkinliklerini mümkün olduğunca Gebze’ye çekmek için çaba sarf edeceğim. Ofislerde de duyduğumuz genelde bu.

Hemen her meslek dalında İzmit – Gebze arası bu sorun var. Biz meslekte de bence en önemli konu Gebze’nin barodan uzak olması.

Kocaeli Barosu Gebze Temsilciliği açıldığında Gebze’de çok az sayıda avukat vardı. İzmit’in merkez olması, üniversite ve fakülte de orada yer alması, mezunların İzmit’te kalması etkenlerdi. Bu yapı son yıllarda kırılmaya, Gebze’de avukat sayısı çok artmaya başladı.

Yansımasını örneğin baronun yönetim kurullarında da görüyoruz. Gebze’de avukat sayısının artması önemli bir gelişme. Gençlik meclisinin bu yılki seçiminde Gebze’ye sandık açılması sebebi de bu. Özetle çok sayıda ortak sorunumuz var çözümü için çalışacağız.”

6012-004.jpg

   Mustafa Öztürk; İlk, ortaokul ve liseyi Gebze’de okudu. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi (2020) mezunu. Stajını 2020-2021 yıllarında yaptı. 2022 yılının ocak ayından bugüne Kocaeli Barosu üyesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.