Baro 5 dönüm arazi aldı

Baro 5 dönüm arazi aldı

Başkanlığını yürüten Sertif Gökçe, görev süresi boyunca ezber bozan çalışmalara imza attı. Avukatların mesleki sorunlarının çözümü, ulaşım ve özlük haklarında ciddi iyileştirmeler gerçekleştiren Gökçe, başkanlığının son döneminde baroya 5 dönüm arsa satın

Yaklaşık 20 yıl önce yapılan mevcut adliye binasının yetersiz kalması nedeniyle, nereye taşınacağı uzun süre tartışma konusu olmuş, en sonunda Kartepe Köseköy Mahallesi’ndeki eski 15’nci Kolordu Komutanlığı’na ait alanda karar kılınmıştı.  15 Temmuz sürecinden sonra bu alanı boşaltan Milli Savunma Bakanlığı, arazinin 170 dönümlük kısmını Büyükşehir Belediyesi’ne devretti.
APARTMAN DAİRESİ
1938 yılında kurulan Kocaeli Barosu Türkiye’nin en köklü barolarından biri. Çok sayıda başkan geldi geçti. Baro’nun gelişmesi için elbette ki her başkan kendi döneminde hizmetler üretti. Ancak tesisleşme konusunda tek pek adım atılmadı. Eski Başkan Ersayın Işık, şimdiki baronun bulunduğu apartman dairesini satın aldı. Ancak avukatlara ait bir sosyal tesis hiç olmadı. 


TESİS YAPILACAK
Son iki dönemdir baro başkanlığı görevini yürüten Sertif Gökçe, başkanlığı döneminde önemli projelere imza attı. Baronun en önemli eksikliklerinden biri olan sosyal tesis konusunda da çok önemli bir adım attı. Gökçe, Adliye Sarayı için bağışlanan 170 dönümlük arsa içerisinde sosyal tesis yapılması için 5 dönümlük alanı yaptığı sıkı görüşlerin ardından baroya kazandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.