Baro 2021’e yeni veya  yeniden başkanla girecek

Baro 2021’e yeni veya yeniden başkanla girecek

Kocaeli Barosu’nun malum süreç gerekçesiyle ertelenen, iki adaylı olacağına kesin ihtimal verilen kongresinde yeni tarih belirlendi. Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir yeni tarihi ilk Gebze Yeni Haber’e açıkladı

Kocaeli Barosu’nun 03-04 Ekim günlerindeki kongresi malum sebepten ötürü İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi ile ertelenmişti. Kocaeli Barosu, Bakanlığın ilgili kararını yargıya taşıdı ancak talep edilen yürütmeyi durdurma kararı çıkmayınca da kongre planlanan tarihinde gerçekleşemedi.

https://www.gebzehaber.net/adliyede-bulasmiyor-baroda-bulasiyor-67296h.htm

 

İLK YENİ HABER’E AÇIKLADI

Öte yandan Kocaeli Barosu’nda yönetim yeni tarihi de belirledi. Kocaeli Barosu Başkanı ve Başkan adayı Avukat Bahar Gültekin Candemir yeni tarihi Kocaeli Basını’nda ilk Gebze Yeni Haber Gazetesi’ne açıkladı. Kongrenin aralık ayının ilk haftasında gerçekleşmesi kararlaştırıldı.

DÜNYA İNSAN HAKLARI

GÜNÜ’NE DÖRT GÜN KALA

Buna göre kongre 05-06 Aralık Cumartesi – Pazar günleri gerçekleşecek. Öte yandan kongreden dört gün sonra da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlanacak.

YENİ YILA YENİDEN VEYA

YENİ BAŞKANLA GİRECEK

 

En az iki adayın yarışmasına kesin olasılık verilen Kocaeli Barosu kongresi sonrası baro 2021’yi yeni veya yeniden başkanı ile karşılayacak. Öte yandan tek veya çok adaylı kongrede Candemir’in yeniden seçilmesi durumunda bu Kocaeli Barosu iç hukuku gereği Candemir’in Kocaeli Barosu başkanlığındaki son dönemi olacak. Candemir kongreye dair şunları kaydetti:   

MUĞLA’DA GEÇ GELEN “ADALET”…

“Kongre tarihimizi aralık ayının ilk haftası olarak belirledik. Şu anda söylüyorum. Yeni karar aldık. Bir taraftan da Bölge İdare Mahkemesi’nde açtığımız dava var. Dün (önceki gün) Muğla Barosu’nun açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bizim açımızdan da olay yargıya yansımış durumda. Oradan da haber bekliyoruz. Ama biz aralık ayının ilk haftası olarak kongre tarihimizi belirledik.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.