Barış Mahallesi’nde altyapı problemleri gideriliyor

Barış Mahallesi’nde altyapı problemleri gideriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Barış Mahallesi’nin bazı cadde ve sokakların altyapı problemlerini gidermek için yeni hat çalışmaları gerçekleştiriyor.

İSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte meydana gelen anı yağışlara karşı yağmursuyu hatları ve dere ıslahları, kuraklık tehlikesine karşı da kayıp kaçakların azaltılması için içme suyu hatlarının yenilenmesi yatırımları gerçekleştiriyor. Olumsuz hava şartlarının ağırlaşmasına rağmen yatırım çalışmalarına Kocaeli genelinde devam eden İSU Genel Müdürlüğü, Gebze’ye hayat katacak çalışmalar gerçekleştiriyor. 2021 yılı yatırım program kapsamında ilçenin 15 mahallesinde, 41 milyon lira yatırım bedeliyle toplam 61 km uzunluğunda altyapı hatları ve dere ıslahları ile su deposu ve fosseptik çalışmaları gerçekleştirerek işletmeye aldı.
YAĞMURSUYU ÇALIŞMALARI
İlçede yatırımlarını program çerçevesinde sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Barış Mahallesinin bazı cadde ve sokaklarında yaşanan altyapı problemlerini gidermek için çalışma başlattı.1830 sokakta başlayan ve 1827/1 sokakta devam eden çalışmada, 1000 mm çapında betonarme boru kullanılarak toplam 360 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirilecek. Şu ana kadar 100 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı tamamlandı; geri kalan kısmın imalat çalışmaları sürüyor.
İÇMESUYU VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI
Çalışma kapsamında ayrıca kanalizasyon ve içme suyu hatları da yenilenecek. Yeni yerleşim alanları ile birlikte nüfusu önemli oranda artan bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak için Hayrı Macar, Barış ve Ezgi caddeleri ile 1837, 1834, 1835, 1836, 1832 sokaklarında 300 mm çapında beton boru kullanılarak toplam 2600 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yapılacak. Ayrıca, Hayrı Macar ve Barış Caddelerinde 100, 150 ve 250 mm çaplarında düktil font borular kullanılarak, toplam 1200 metre uzunluğunda içme suyu hattı imalatı da gerçekleştirilecek.
2022’DE ÖNEMLİ YATIRIMLAR
Barış Mahallesinin altyapı yenileme çalışmaları hava şartlarına bağlı olarak sürecek. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ve kazı alanın çökme sürecinin ardından üstyapı çalışmaları da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Öte yandan Gebze’de altyapı yenileme çalışmaları 2022 yılında da sürecek. Yatırım programı kapsamında; Gebze’nin 15 mahallesinde 90 milyon lira bedel ile toplam 109 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ile dere ıslahı yapılacak. Ayrıca 3 adet içme suyu deposu, 2 adet atıksu terfi merkezi, 1 adet içme suyu terfi merkezi, 1 adet ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ve 1 adet içme suyu arıtma tesisi olmak üzere çeşitli yatırımlar gerçekleştirilecek.

 

isu-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.