Barikatı hak çiğneyen işverenlere kurun

Barikatı hak çiğneyen işverenlere kurun

BMİS’in işten atma ve ücretsiz izinler ile açıkta ve işsiz kalan direnişçilerini Gebze’den Ankara’ya uğurlayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yönetenlere seslendi: “Barikatı hak hukuk çiğneyen işverenlere kurun.”

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın her iki Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu, direnişteki işçilerini Gebze’den Ankara’ya Valilik emri, polis engeli nedeniyle bir gün gecikmeli olarak uğurlayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu genel ve yerel idarecilere, yönetenlere seslendi.

BARİKATI O İŞVERENLERE KURUN

Çerkezoğlu, BMİS Gebze 1 No’lu Şube önündeki konuşmasında, “Ülkeyi yöneten siyasi iktidara, Hükümet’e, Çalışma Bakanlığı’na burada Valiliğe bir kez daha sesleniyoruz. Barikat kurup önünü kesmeniz gereken hakkını hukukunu arayan, sendikalı olan, en temel anayasa hakkını kullandığı için işten çıkartılan, ücretsiz izinle cezalandırılan işçiler değildir. Önüne barikat kurmanız gereken tümüyle haksız hukuksuz şekilde işçileri cezalandırmaya kalkan işverenlerdir” dedi. Çerkezoğlu ayrıca şunları kaydetti:

HAK MÜCADELESİ EN ONURLU İŞ

“Bu ülkede ve dünyanın her yerinde sendikalı olmak, ekmeğine ve emeğine sahip çıkmak için örgütlü olmayı seçmek en temel yasal ve Anayasal hakkımızdır. Bu hakkın engellenmesi, haksız ve hukuksuz bir biçimde bu en temel hakkımızın kullanmasının engellenmesi ise suçtur. Ve bir kez daha söylüyoruz ki emeğine ve ekmeğine sahip çıkmak ve haklar için mücadele etmek ise bu dünya yüzündeki en onurlu iştir.

SAYGI DUYUP GEREĞİNİ YERİNE GETİRİN

Çalışma hayatında taraflar vardır. İşçi tarafı vardır, işverenler vardır bir de devlet vardır. Devleti yöneten siyasi iktidara, hükümete çağrımız işçi arkadaşlarımızın yaşadığı bu haksızlığı hukuksuzluğu ortadan kaldırmak ve işçilerin en temel hakkı olan sendikalı olmak hakkına saygı duymak ve bunun gereğini yerine getirmektir.

GÜCÜMÜZÜ ELLERİMİZDEN ALIYORUZ

İşverenler, iktidarlar güçlerini eğer bu ülkeyi yöneten siyasi iktidardan alıyorsa bizler gücümüzü işçiler olarak her gün hayatı yeniden üreten ellerimizden, örgütümüzden, sendikamızdan, BMİS ve DİSK’ten alıyoruz.

KARARLIYIZ

Ve buradan işçi kenti Gebze’den bir kez daha söz veriyoruz. Bu topraklarda, alnımızın teriyle çalıştığımız, ürettiğimiz, değerin hakça paylaşıldığı, emeğimizin karşılığını aldığımız, sendikalaşmanın önündeki bütün engellerin kaldırıldığı bu topraklarda eşitliğin, özgürlüğün, barışın, eşitliğin ve kardeşliğin olduğu, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlediği bir emeğin Türkiye’si mücadelesini hep birlikte omuz omuza büyütmeye kararlı olduğumuzu bugün buradan bu direniş alanından bir kez daha söylüyoruz." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.