Bari fabrika müfettişe gitseymiş!

Bari fabrika müfettişe gitseymiş!

Dilovası İMES OSB’de en yetkili idari organların arabuluculuk teklifine kapıları kapatan Özer Elektrik’e İŞKUR’dan müfettiş gitmiş ama adeta randevu alıp gitmiş…

BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlenmesi sonrası 10, bugüne kadar 13 işçinin çıkartıldığı Dilovası İMES OSB’de direniş tamı tamamına 62’nci gününe girdi. İşçiler haftada beş gün boyunca fabrika önünde bekleyişlerini sürdürürken o günler, direniş gününe dahil edilmiyor.

YAZ BİTTİ. KIŞ KAPIDA

Sendikalarının öncülüğünde işlerine geri dönmek ve ekmeklerini edinmek için her tür mevsim şartlarına hazırlanan direnişçi işçiler yazı bitirdi. Sonbaharda ilk ayı tüketti. Dilovası’nın yükseklerindeki İMES OSB içinde onları doğa koşullarının daha da zorlayacağı bir süreç bekliyor.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI

Direnişçi işçiler direnişlerinin ikinci ayında umudu da yaşadı ama hevesleri kursaklarında kaldı. Bakanlık tarafından gönderilen Müfettiş Kemal Evren ve beraberindeki ekibe işçiler Suat Güneş, Fevzi Sarıgül ve Yusuf Çakır ile davet üzerine görüşüldü. İŞKUR Kocaeli’de gerçekleşen görüşmede işçilere; “Ne oldu”, “Nasıl bitti”, “Olayın başlangıcı nasıl oldu” gibi sorular yöneltildi.

GAYET OLUMLU GEÇTİ    4 NUMARALI FOTO

Arkadaşları adına gazetemize konuşan Suat Güneş, “Müfettiş Bey ile görüşmemiz gayet olumlu geçti. Kendisine çıkartılan işçilerin yerine taşeron kadroların getirildiğini anlattık İçerideki haksızlıkları, hukuksuzlukları dile getirdik. Müfettiş Kemal Evren Bey bize rapor hazırlayıp Bakanlığa sunacaklarını kaydetti” dedi. Güneş şöyle devam etti:

TAŞERONDAN KİMSE ÇALIŞMIYOR

“Müfettiş Bey bugün (25 Eylül Cuma) fabrikaya geleceğini söylediği ve işveren de bunu bildiği için bugün içeride taşerondan kimse çalışmıyor. İşveren iş koluna itiraz ettiği için içerideki kaynak makinelerinin hiç biri yok, kaldırıldı. İçeride sadece elektrik kabinleri ile elektrik döşeniyormuş havası yaratmak için ortam oluşturdular. Müfettişin geleceği saat bilindiği için ona göre hareket ediyorlar.

TUNCAY DURSUN’U BİLE ÇAĞIRMAMIŞLAR

İdari işlerden sorumlu Tuncay Dursun’u da bugün için çağırmamışlar. Kaynak makinelerinin hepsi toparlanıp depoya konulmuş. Ortada kaynak makinesi, kaynak yapılan herhangi bir şey yok. Sadece elektrik üzerine faaliyet gösteren bir işyeri havası imiş havası veriyorlar.

DEDİKODUYA GÖRE PATRON MÜFETTİŞİ BAĞLAMIŞ!

Normalde biz hazır olarak gelen elektrik jeneratörlerini de iç aksanını, komple montajını, izolasyonunu, boyasını her şeyini biz yapıyoruz. İş verenin amacı iş koluna itirazdan dolayı süre kazanmak. Raporda, “Evet. Oraya gittiğimde kaynak yapılmıyordu diye yazmak. Hatta dedikodulara göre Serkan Özer, ‘Ben müfettişi bağladım. Hiçbir sorun yok. Olay bizden yana bile demiş.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.