Barcelona’nın Beyoğlu’nu böyle vurdular

Barcelona’nın Beyoğlu’nu böyle vurdular

İspanya'nın belki de en turistik caddesi La Rambla'da yaşanan terör saldırısı dramatik görüntülere sebep oldu. Reuters haber ajansının, "Mısır ve Türkiye'deki...

İspanya'nın belki de en turistik caddesi La Rambla'da yaşanan terör saldırısı dramatik görüntülere sebep oldu. Reuters haber ajansının, "Mısır ve Türkiye'deki terör olaylarından dolayı son dönemde turist akınına uğrayan İspanya" şeklinde tanıttığı ülkenin gözdesine saldıran terörist ise hala aranıyor.

Avrupa’nın turizm cenneti İspanya’nın en işlek caddesi La Rambla dün korkunç bir terör saldırısıyla dünyanın gündemine geldi.

grafik222

Ağaçlarla kaplı ve etrafında birçok mağaza ve lokantanın bulunduğu 1.2 kilometrelik yol Plaça de Catalunya ile Christopher Columbus Anıtı’nı bir araya getiriyor.

Özellikle turizm sezonunda çok kalabalık olan La Rambla’nın en ikonik özelliklerinden biri kaldırım üzerindeki cafeler ve hediyelik eşya büfeleridir.

Ünlü İspanyol ressam Joan Miro'nun kaldırıma yaptığı döşemenin yakınında duran saldırganlar burada saldırıya devam etti.

Ünlü İspanyol ressam Joan Miro’nun kaldırıma yaptığı döşemenin yakınında duran saldırganlar burada saldırıya devam etti.

İspanyol şair Federico Garcia Lorca, “Dünya üzerinde bitmesini istemediğim tek cadde” diye tanımladığı La Rambla, dün akşamüstü saldırıya uğradığında dünya kamuoyu dehşetle izledi.

Belki de alışverişten dönen bu yaşlı çifti IŞİD'in korkunç saldırısı ayırdı.

Belki de alışverişten dönen bu yaşlı çifti IŞİD’in korkunç saldırısı ayırdı.

Bölgede birçok marketin olduğu ve alışveriş yapmak isteyenlerin ziyaret ettiği La Rambla’yı kana bulayan isim hala aranırken, saldırıdan sonra çekilen görüntüler korku ve dehşeti gözler önüne seriyor.

Birçok turist saldırı sonrasında telefona sarılıp yakınlarını bilgilendirdi.

Birçok turist saldırı sonrasında telefona sarılıp yakınlarını bilgilendirdi.

Reuters haber ajansı, bu yıl 83 milyon yabancı turistin 2017’de ülkeyi ziyaret etmesini beklediğini duyururken Caixabank Research tarafından yapılan araştırma hakkında yapılan haberde bir detay dikkat çekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.