Banka promosyonunu Eğitim Bir-Sen kazandırmış

Banka promosyonunu Eğitim Bir-Sen kazandırmış

Hükümet’in kamu çalışanları için yüzde 7.33’lük zammına imzayı atan konfederasyon ve sendika olarak eleştirilen Eğitim Bir-Sen’in Darıca Şubesi Başkanı Lokman Yazıcı, İlçe Milli Eğitim’in banka promosyonu ihalesinde, “Kazanım” propagandası yaptı

AKP Hükümeti’nin kamu emekçilerine reva gördüğü yüzde 7.33’lük zamda tepki sadece Hükümet’e değil yetkili sendikalara da. Eğitim iş kolunda TİS yetkili sendika Eğitim Bir-Sen bu dönem de düşük yüzdeli sözleşmelere imza atarken Lokman Yazıcı başkanlığındaki Darıca Şube yönetimi ilginç bir yöntem uyguladı.

FÜSUN ERDEMİR’DE DE ASTILAR

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ihalesi açılan banka promosyonu üzerinden, “Kazanım” propagandası yaptı. Darıca’da Füsun Erdemir Sağlık Meslek Lisesi’nde öğretmenlerin promosyon işlemi gördüğü yere de asılan, “Banka promosyonu Eğitim Bir-Sen kazanımıdır” yazılı döviz hem gülüşmelere neden oldu. Hem de tepki çekti.

YILLARDIR YAPILAN BİR UYGULAMA

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, “Üç yıl için 3 bin 600 TL tutarında promosyon yıllardır yapılan bir uygulama. Yetkili sendika ihale komisyonunda bankaların teklifini kendisinin kazanımı olarak yansıtmış” dedi. Metin ayrıca şunları söyledi:

ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR AFİŞ!

 

Toplu sözleşme masasında buçuklu artışlara imza atanlar. İlçe Milli Eğitim’in yapmış olduğu ihaleye sahip çıkıyor. Kaldı ki promosyon yıllardır tüm kurumlar tarafından bankalar ile yapılan görüşmeler ve teklifler ile belirleniyor. 15 Ocak’ta yüzde 7.33 zam alacak memurun durumunu gizlemenin üzerindeki sorumluluğu atmanın yolunu bulmuşlar. Daha önce ülkede örneği olmayan bir afiş. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.