Ballıkaya’daki çevre felaketi TBMM gündeminde

Ballıkaya’daki çevre felaketi TBMM gündeminde

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hayvan çiftliklerinin atıklarını kaçak olarak dere yatağına boşaltmaları yüzünden kirlilik Gebze Ballıkayalar’ın içlerine kadar ilerlemiş olduğunu belirtti.

“Doğal sit-nitelikli koruma alanı ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescillenen Ballıkayalar Tabiat Parkı çevre felaketinin eşiğine yaklaştı. Skandalı İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM gündemine taşıyarak gözler önüne serdi. Gebze Denizli ve Mollafenari mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan çiftliklerinin atıklarını kaçak olarak dere yatağına boşaltmaları yüzünden kirlilik Ballıkayalar’ın içlerine kadar ilerlemiş durumda.

“DEREYLE TEMAS BİLE ETMEYİN”
İyi Partili Türkkan’ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a taşıdığı skandala göre Denizli ve Mollafenari mahallelerinde dere yataklarına yakın bulunan kimi çiftliklerden dereye hayvansal atıklar deşarj ediliyor. Bölge sakinlerinin de şikayetleri ile harekete geçen Türkkan, dereye hayvan pisliği dökülmesi yüzünden çevre ve insan sağlığını tehdit eden bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, Ballıkayalar gibi bir doğa harikasına sahip Kocaeli’nde yakında çevreyle beraber turizmin de etkileneceğini ifade etti. 

TÜRKKAN KONUYU TBMM’YE TAŞIDI
Türkkan konuyu gündeme taşıdığı soru önergesinde Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti; Dere yatağına kaçak deşarj yapan hayvan çiftlikleriyle ilgili herhangi bir yaptırım ve cezai işlem uygulanmış mıdır? Uygulanmışsa kirlilik neden devam etmektedir? Eskiden insanların yüzdüğü derenin bugünkü içler acısı halinin açıklaması nedir? Bölgeden geçen dereye ve Ballıkaya bölgesine yönelik herhangi bir çevre koruma programı uygulanmakta mıdır? Derenin temizlenmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Derenin kirliliğiyle ilgili sorumluluk sahipleri görevlerini yerine getirmiş midir? Ballıkaya Tabiat Parkı aynı zamanda geçmişi çok eski yıllara dayanan bir turizm bölgesidir. Bu alanın korunmasıyla ilgili olarak çalışmalar ve denetimler hangi sıklıkla gerçekleştirilmektedir?
Haber: Barış AYAR
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.